REKLAMI GEÇ

İşsizlik rakamları açıklandı

İşsizlik rakamları açıklandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 2. olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İş-Kur İl Müdürü Ferudun Giresun Denizli’deki işsizlik rakamlarını açıkladı.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2014 Salı, 15:41

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 2. Olağan Toplantısı Polisevi’nde gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Erol Türkmen’in başkanlığındaki toplantıda daha önceden gündeme alınan konular görüşüldü.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Denizli ve Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu vurguladı. Türkmen, “İsşizlik Türkiye’nin ve Denizli’nin en büyük sorunlarından biridir. Ancak son yıllarda yapılan işsizlik ile mücadele çalışmaları bunu bir nebze olsun azaltmıştır. Günümüzde şartlar değişti. Gelişen teknoloji ile insanların kendini devamlı geliştirmesi zorunlu hale geldi. Bu bağlamda vatandaşlarımıza verdiğimiz eğitimler devam ediyor ve aralıksız olarak da devam edecektir. İşsizliği en alt seviyelere çekmek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

“DENİZLİ BÖLGEYE ÖRNEK”
Vali Yardımcısı Türkmen’den sonra söz alan ve işsizlik rakamları hakkında bilgi veren Türkiye İş Kurumu(İş-Kur) İl Müdürü Ferudun Giresun, işsizliği önlemek adına İş-Kur tarafından yapılan çalışmaların örnek çalışmalar olduğunu ifade etti. Giresun, “İş-Kur olarak Denizli’de son yıllarda yaptığımız çalışmalar örnek nitelikte çalışmalar. TÜİK tarafından açıklanan rakamlar da bizim çalışmalarımızı ve Denizli’nin durumunu net olarak ortaya koymaktadır. Denizli’nin de için bulunduğu bölge olarak rakamlara baktığımızda Aydın, Muğla ve Denizli üçgeninde Denizli’nin farkı ortaya çıkıyor. İşsizlik rakamlarına baktığımız zaman, işsizlik oranı Türkiye geneli, yüzde 9,2 oranında iken, Denizli’de yüzde 6,2, Aydın da, yüzde 7,9, Muğla’da ise yüzde 8,0 oranında gözüküyor. Türkiye genelinde iş gücüne katılım oranı yüzde 50 iken Denizli’de bu rakam yüzde 56,7 olarak öne çıkıyor. Aydın’da yüzde 55, Muğla’da ise yüzde 56,8. İstihdam oranına baktığımız zaman Türkiye geneli, yüzde 45,4, Denizli’de yüzde 52,8, Aydın’da yüzde 51, 1, Muğla’da ise yüzde 52,3” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı