REKLAMI GEÇ

İŞTE Denizli’yi ayakta tutanlar

İŞTE Denizli’yi ayakta tutanlar

SGK İl Müdürlüğü, SGK’ya olan müeyyidelerini eksiksiz yerine getiren ve en yüksek primi ödeyen işverenleri ödüllendirdi. “Denizli’yi ayakta tutanlar” olarak nitelendirilen firmalara, teşekkür plaketi verildi.

/ DENİZLİHABER / 25 Haziran 2010 Cuma, 17:33

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Denizli’de, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) müeyyidelerini eksiksiz yetiren ve en yüksek prim ödeyen işverenleri ödüllendirdi. Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nce 2003 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen ödül töreninde, “Denizli’yi ayakta tutanlar” plaketle onurlandırıldı.

Sigortalı sayısı 140 bine ulaştı
Anemon Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, Denizli’de Nisan sonu itibariyle sigortalı çalışan sayısının 140 bin 100’e ulaştığını söyledi. Dorum, “140 bin 100 kişilik sigortalının çoğu tekstil sektöründe çalışıyor. İşverenlerimizi onurlandırmak, kurum-işveren ilişkilerini yönlendirmek, işverenler arasında tatlı bir rekabet ortamı sağlamak amacıyla bu ödül törenini düzenliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan görevlerini eksizlik yerine getiren işverenlerimize, 5 puanlık prim indirimi gibi kolaylıklar sağlıyoruz” dedi.

11 bin kişi işine döndü
Vali Yavuz Erkmen, işletme kurup 1 kişi bile çalıştıran işverenlere teşekkür etti ve “Ekonomik kriz sonrasında, sigortalı çalışan sayımız 145 binlerden 129 binlere düşmüştü. Geçen senenin Nisan ayı ile bu senenin Nisan ayını karşılaştırdığımızda o zamandan bu zamana 11 bin kişinin yeniden işbaşı yaptığını görüyoruz. Şu anda ise sigortalı çalışan sayımız 145 bine ulaştı” dedi.

Denizli’nin önerisi istihdam paketinde
Vali Erkmen, hükümetin hazırladığı istihdam paketine Denizli olarak bir öneri sunduklarını ve bu önerinin de kabul edildiğini öğrendiklerini söyledi. Vali Erkmen, “Bizim önerimiz, 5-10 yıl süreyle düzenli prim ödeyen işverenlerden, 3 ay prim alınmaması ya da düşük prim alınmasını önermiştik. Bakanımız Selma Aliye Kavaf’ın da katkıları ile bu önerimizin hazırlanan istihdam paketine alındığını öğrendik. Bu da bizi sevindirdi” diye konuştu.

“Denizli sosyal sorumlulukta da önde”
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli’nin çok çalışan ve üreten, büyümede dinamizmini ve temposunu hiç aşağıya düşürmeyen bir il olduğunu belirterek, “Bunda Denizli insanının girişimci yapısının önemi büyük. Denizli, sadece ekonomik sorumluluklarını yerine getirmede değil, sosyal sorumlulukta da öncü bir il. Denizli’deki eğitim yatırımlarının yüzde 30’u hayırseverler tarafından yapıldı” dedi.

Zeybekci’ye destek
Kavak, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin, primlerini düzenli ödeyen kamu kurumlarının da ödüllendirilmesi isteğini destekledi. Bakan Kavaf, “Aslında, bu ödül töreninde, kamu kurumlarının da olması gerekir. Görevlerini yerine getirmeyen kamu kurumları da var. Görevlerini yerine getiren kamu kurumlarının başarısı da iyi yönetimden geliyor. Onun için görevini eksiksiz yerine getiren kamu kurumları da ödüllendirilmeli” dedi.

Konuşmaların ardından, 2009 yılında en yüksek prim ödeyen firmaların yöneticilerine plaketleri, protokol üyeleri tarafından verildi. İşte 2009’da en çok prim ödeyen firmalar:
Menderes Tekstil, Selin Tekstil, Denizli Cam, Dentaş Kağıt Ambalaj, Er-Bakır, Küçüker Tekstil, Zorlu Home Tekstil, Denizli Çimento, Gamateks Tekstil, Ozan Tekstil, Gökhan Tekstil, Deniz Tekstil, Nesa Tekstil.

Törende, 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve SGK’ya müeyyidelerini eksiksiz yerine getiren 31 Kimya Limited Şirketi ve Montan Madencilik Limited Şirketi de ödüllendirildi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir ve Er-Pa Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Erdemir’e de, SGK’ya yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür plaketi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı