REKLAMI GEÇ

İstihdam Kurulu’nda yoğun gündem

İstihdam Kurulu’nda yoğun gündem

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Yürütme Kurulu toplandı. Kurulun gündeminde çocuk işçiliği ile mücadele ve mesleki eğitim vardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2017 Cuma, 13:49

Hizmet-İş Denizli İl Temsilciliği’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Yürütme Kurulu üyeleri İŞKUR Şube Müdürü Atilla Çakır, Milli Eğitim Şube Müdürü Azmi Koçoğlu, PAÜ Çalışma Ekonomisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nagihan Durusoy Öztepe, Denizli Sanayi Odası Proje ve İş Geliştirme Müdürü İsmail Tillem ile Hizmet-İş Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez katıldı.

Toplantıda ekim toplantısında alınan kararlar yeniden ele alındı, gelinen aşama değerlendirildi. Toplantıda ayrıca 6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında kanunda yapılan değişiklikler ile getirilen mesleki eğitimdeki yeni uygulamalar hakkında görüş alış-verişi yapıldı.

ÇOCUK İŞÇİLİKLE MÜCADELE
Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda ele alınan önemli konulardan biri de çocuk işçiliği ile mücadele oldu. Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, “Çocuk işçiliği ile mücadeleyi yerel düzeyde yürütecek olan mücadele birimine ihtiyaç duyulması nedeniyle çocuk işçiliği ile ilgili bilgi ve verilerin derlenmesi ve kaydedilmesi, çocuk işçiliğini önlemeye yönelik farkındalık oluşturma, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon, çalışan çocuklara ve ailelerine yönelik uygun hizmetleri sunma ve sunulmasını sağlamak üzere başta çocuk işçiliğinin yoğun olduğu iller olmak üzere Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinde çocuk işçiliği ile mücadele birimleri bütçe kısıtları dikkate alınarak oluşturulacaktır.” hükmü değerlendirildi. Kurul üyeleri, konu ile ilgili öncelikle anket ve istatistiki çalışmaların yapılması görüşünde birleşti.

Mesleki eğitimin desteklenmesi ve özel sektör işbirliğinde geliştirilmesi adına yapılabilecek faaliyetlerin de masaya yatırıldığı toplantıda, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, özel ve kamu kuruluşlarının da desteği alınarak çalışma yapılması benimsendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı