REKLAMI GEÇ

Japon temsilcinin Denizli turu

Japon temsilcinin Denizli turu

Türkiye ve Japonya arasındaki ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunan Japon Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) İstanbul temsilcisi Toshihiro Nakajima, GEKA’nın davetlisi olarak Denizli’ye geldi, iş dünyasına yönelik incelemelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2017 Çarşamba, 11:08

GEKA’nın davetlisi olarak Denizli’ye gelen JETRO İstanbul temsilcisi Toshihiro Nakajima, Denizli’nin ekonomik ve iş ortamlarını yerinde görme ve bilgi alma fırsatı buldu. Denizli Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi, jeotermal sahalar ve turizm merkezlerinde incelemelerde bulunan Nakajima, Japonya ile Denizli arasında oluşturulması planlanan iş ortaklıkları konusunda önemli bilgiler edindi.

İki günlük program kapsamında Sarayköy ve Karahayıt bölgelerindeki jeotermal sahalar, otel ve kaplıca alanları, seracılık faaliyetlerini inceleyen, Pamukkale, Hierapolis, Karahayıt, Laodikya ve Tripolis gibi antik ketleri ziyaret eden Japon temsilci, buradaki turizm ve termal faaliyetler hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirildi.

Japon temsilciye Denizli’nin sadece ev tekstili ve mermercilik sektörleri gibi sektörleri ile ön planda olmadığı, kablo ve gıda gibi birçok sektörde önde olduğu, tarihi, kültürel, görsel ve termal sağlık alanlarında da antik dönemlerden günümüze ulaşan dünyada söz sahibi olabilecek potansiyele sahip bir şehir olduğu anlatıldı.

JETRO İstanbul temsilcisi Toshihiro Nakajima, ziyaretin ikinci gününde ise Türkiye ihracatında ilk 10 içerisinde yer alan ülkemiz ekonomisinin Anadolu kaplanlarından olan Denizli’nin sanayisi ve iş paydaşları ile buluşturuldu.

İkinci gün Güney Ege Kalkınma Ajansı’nda; Denizli iş ve yatırım ortamı, sanayisi, sektörleri ve yatırım destek ofisi tarafından sunulan hizmetlere ilişkin detaylı bilgilendirmede bulunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı