REKLAMI GEÇ

Kaleiçi’nde alışveriş günleri başladı

Kaleiçi’nde alışveriş günleri başladı

Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda alışverişi canlandırmak amacıyla gerçekleştirilen Kaleiçi Alışveriş Festivali’nin 3.’sü başladı. Denizli Ticaret Odası, bu yıl Kaleiçi esnafına festivalin sponsoru olarak yardım eli uzattı. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile Denizlili sanatçı Hurşit Türkay Çakır’ın konseri ile başlayan festival ile hem 800 yıllık tarihi çarşının tanıtılması, hem de yüzde 70’lere varan indirimlerle Denizli halkı Kaleiçi’ne çekilerek kış durgunluğunun atlatılması amaçlanıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2014 Salı, 12:48

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Kaleiçi Alışveriş Festivali’nin açılışı renkli bir törenle yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Kaleiçi Güzelleştirme ve Kültür Derneği Başkanı Soner Yıldız ile çok sayıda esnaf ve vatandaşın katıldığı törende, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Ardından, tarihi Kaleiçi’ni anlatan şarkılarıyla tanınan yerel sanatçı Hurşit Türkay Çakır, kendi bestelerini seslendirdi.

ic-1

KALEİÇİ TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERİMİZ
Ahi Sinanların, Ahi Evranların yetiştiği Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nın Denizli için hem tarihi hem de kültürel yeri olduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci,“Belediye olarak biz Kaleiçi’ne önem veriyoruz. Tarihi ve kültürel değerimiz Kaleiçi’ni yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışacağız” dedi.

ic-2

MODERN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ OLSA DA…
Denizli’de modern alışveriş merkezleri olsa da 800 yıllık tarihi geçmişi olan Kaleiçi’nin önemini kaybetmeyeceğini belirten Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Kaleiçi, Denizli’nin can damarıdır. Her ne kadar modern alışveriş merkezlerinin sayısı artmış olsa da Kaleiçi, değerini kaybetmeyecektir” diye konuştu.

“KIŞ DURGUNLUĞUNU ATLATMAK İSTİYORUZ”
Geleneksel hale getirdiklerini Kaleiçi Alışveriş Günleri’ni bu yol Ticaret Odası’nın sponsorluğunda festival havasında gerçekleştirdiklerini belirten Kaleiçi Güzelleştirme ve Kültür Derneği Başkanı Soner Yıldız, “Festival, 30 Kasım’a kadar devam edecek. Amacımız, hem Tarihi Kaleiçi’ni tanıtmak hem de yüzde 70’lere varan indirimlerle alışverişi hareketlendirmek” dedi.

ic-3

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, okunan dua eşliğinden festival kurdelesini kestiler. Daha sonra Kaleiçi Çarşısı’nı gezen protokol üyeleri, esnafı ziyaret etti.

Yorumlar

hasan   -  Bağlantı 19 Kasım 2014, 13:51

Fiyatları şişirmesinler, gelelim, alışveriş yapalım.50 tl lik ürüne 100 tl deyip 75’e vermek ahaki değil.

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 19 Kasım 2014, 09:33

Bu şehrin bir insanıyım;Kaleiçinden bir çorap bile almayalı yıllar oldu.AVM’ler,ve küresel hale gelen diğer alışveriş merkezleri,kaleiçi ve bunabenzer alışveriş mekanlarını bitirdi.Canlandırmak için festival,mestival boş iş bunlar,zamanlarına yazık.

ali kahveci   -  Bağlantı 19 Kasım 2014, 00:37

kaftanlar giyim hiç unutmam 7 sene önce 1500 tl dediği gelinliği eneyi yerine koyup peşin parayı duyunca 500 tl ye kadar indiren bir esnaf anlayışı ile çalışan kale içinde alaışveriş namına işim olmaz oranın esnafı halkı kendinden soğuttu

mustafa   -  Bağlantı 18 Kasım 2014, 20:29

1- minibüslere uzak 2- fiyatlarda pazarlık yapmak lazım. yüksek söyleniyor. 3- kendi arabanla gelemezsin park sorunu var.

denizlili   -  Bağlantı 18 Kasım 2014, 14:40

gelen geçeni ( buyrun-buyrun-buyur abi-abla buyur) diye rahatsız ettiğiniz sürece kimse gelmez kaleiçine.

ANIL   -  Bağlantı 18 Kasım 2014, 14:01

:)) Kaleiçi benim için bitmiştir. Daha da gelmem.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı