REKLAMI GEÇ

“Karşılıklı işbirliği yapılmalı”

“Karşılıklı işbirliği yapılmalı”

İngiltere’ye ihracat yapan işadamlarıyla görüşmek ve Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari faaliyetleri geliştirmek için ilimize gelen İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay, Türkiye’nin, İngiltere için taşıdığı öneme işaret ederek, Türkiye’nin taşıdığı Pazar olma potansiyelinden övgüyle bahsetti.

/ DENİZLİHABER / 26 Şubat 2008 Salı, 01:00

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay, İngiltere’ye ihracat yapan işadamlarıyla görüşmek, onların sorunlarını dinlemek ve her iki ülkenin çıkarlarını gözetecek anlaşmalar yapmak amacıyla ilimize geldi. Denizli Sanayi Odası Yönetimi’yle birlikte basına açıklama yapan Başkonsolos Hay, İngiltere’nin, gelişmekte olan 10 pazar ülkeden biri olarak Türkiye’yi seçtiklerini ve bu bağlamda Türkiye’nin, kendileri için oldukça büyük bir önem arz ettiğini dile getirdi. Aynı zamanda Türkiye-İngiltere Arasında Ticareti Geliştirme Direktörü olan Başkonsolos Hay, konuşması sırasında sık sık Türkiye’nin, İngiltere için taşıdığı öneme vurgu yaptı.

‘Türkiye iyi bir pazar’

Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaretin geliştirilmesinin, her iki ülkenin çıkarları doğrultusunda büyük bir fırsat olacağını ifade eden Barbara Hay, İngiltere’nin, Türkiye’nin AB üyelik sürecine tam destek verdiğini belirterek, “Ülkemiz, Türkiye’yi, gelişmekte olan 10 ülke içine yerleştirdi. Diğer ülkelerin bazıları Rusya, Meksika, Hindistan ve Çin gibi ülkeler. Bunlar dikkate alındığında İngiltere’nin Türkiye’ye verdiği önemi anlamak hiç de güç değil. Bu yüzden ben, birlikte ortaklık kurma amacıyla Türk firmalarıyla görüşmekte olan bir ekibin başında olmaktan çok mutluyum” dedi. Oda üyelerinin bazılarıyla Türkiye’ye gelmeden önce de görüştüğünü söyleyen Hay, Denizli’den ayrılmadan önce, birkaç firmayla görüşeceklerini kaydetti. Hay, “Herhangi bir konuda kendisine İngiliz firmaları arayan işadamlarına destek olacağımız gibi, İngiltere’de yatırım yapmak isteyen yatırımcılara da destek vereceğiz” ifadelerini kullanarak ülkeler arası yapılacak olan işbirliğinin her iki ülke için sağlayacağı faydaya dikkat çekti.

‘Teknik tekstile önem veriyoruz’

Ar-Ge faaliyetlerinin devreye girdiği teknik tekstil sektörünün kendileri için çok daha büyük bir önem taşıdığını söyleyen Barbara Hay, bilişim sektörünün yanı sıra mali ve hukuki anlamda da Türk firmalarına destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Hay, “Ar-Ge faaliyetlerinin etkili olabilmesi için bu faaliyetlerin eğitimle desteklenmesi gerekmektedir. Bu anlamda rektörle de bazı görüşmelerimiz oldu” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı