REKLAMI GEÇ

Kazakistan’a yatırım çağrısı

Kazakistan’a yatırım çağrısı

Güney Kazakistan Eyalet Vali Yardımcısı Saparbek Tuyakbayev başkanlığındaki işadamları heyeti Denizli’ye geldi. Vali Abdülkadir Demir’i ziyaret eden heyet, Denizlili işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2014 Cuma, 12:27

Kazakistan Cumhuriyeti Güney Kazakistan Eyaleti Vali Yardımcısı Saparbek Tuyakbayev, ülkelerinde oluşturdukları serbest bölge ile ilgili bilgi verdi. Serbest bölgeye yapılacak olan yatırımlara ciddi devlet teşviklerinin verildiğini belirten Tuyakbayev, Denizlili işadamlarını Kazakistan’a yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

Vali Abdülkadir Demir de, Denizli’nin 2013 yılında Kazakistan’dan 350 milyon dolarlık bakır ve maden ithal ettiğini, buna karşılık yalnızca 5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğinin altını çizerek, “Bu ziyareti önemsiyoruz. Kazakistan ile aramızdaki ticari ilişkilerin gelişmesi ve ihracat-ithalat dengesinin oluşması için önemli bir adım atılmış oldu” dedi.

Kazakistan heyeti, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi’nde Denizlili işadamları ile biraraya geldi. Kazakistan heyeti, ziyaretleri kapsamında Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile de görüştü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı