REKLAMI GEÇ

Kazaklar Denizli’yi tanıdı

GETİAD’ın davetlisi olarak Denizli’ye gelen Kazakistanlı işadamları, DTO üyeleri ile ikili iş görüşmeleri yaptı.

/ DENİZLİHABER / 8 Aralık 2007 Cumartesi, 01:00

Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu’nun (TUSKON) kurucu üyelerinden olan Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak ilimize gelen Kazakistanlı işadamları, Denizli Ticaret Odası’nda, ikili iş görüşmeleri yaptı. Tekstil, inşaat, gıda, makine, sağlık ve turizm hizmetleri, mobilya, otomotiv, akaryakıt ve nakliyat sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların yer aldığı 10 kişilik Kazakistan heyeti, 2 gün Denizli’de kaldı. GETİAD ve DTO’nun yaptığı işbirliği ile DTO üyesi 60’a yakın işadamı ile ikili iş görüşmesi yapan Kazakistanlı işadamları, işletmeleri de yerinde inceleme fırsatı buldu.

DTO Başkanı Necdet Özer, “GETİAD’ın misafirlerini odamıza davet ettik. DTO olarak bundan sonra diğer derneklerin misafiri olarak ilimize gelen işadamlarını da odamıza davet edeceğiz. İkili iş görüşmeleri konusunda diğer derneklerle de işbirliğimiz sürecek” dedi. Özer, yurtdışından gelen işadamları ile yapılan ikili görüşmelerin Denizli’nin dünya ticareti hedefi açısından iyi bir adım olduğunu söyledi. GETİAD Başkanı Ali Süt, “TUSKON’un düzenlediği, 2. Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü’nün konukları olarak Türkiye’ye gelen Kazakistanlı işadamlarını Denizli’ye davet ettik. İstanbul’daki programın tamamlanmasının ardından Denizli’ye birlikte döndük ve burada ikili iş görüşmeleri yapıyoruz. GETİAD olarak biz de bu ülkelere ziyaret yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından, otomotiv, tekstil, kuruyemiş, meşrubat, inşaat, nakliyat, turizm sektörlerinde faaliyet gösteren 60’a yakın Denizli firmasının temsilcileri ile Kazakistan’dan gelen 10 firmanın temsilcileri arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı