REKLAMI GEÇ

Kazdağlı da Zeybekci’nin ekibinde

Kazdağlı da Zeybekci’nin ekibinde

Ekonomi Bakanlığı’nda bir Denizlili daha üst düzey görevde… Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından bakanlığın Bilim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.

Fatih An / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2014 Perşembe, 14:36

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakanlığın beyin takımında Denizlililere önemli görevler veriyor. Adnan Yıldırım’ın bakanlık Başdanışmanı olmasından sonra, Pamukkale Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı da Ekonomi Bakanlığı’nda Bilim Kurulu Başkanı oldu.

Bakanlıktaki çalışmalarının uzun süredir devam ettiğini belirten Kazdağlı, Bilim Kurulu Başkanlığı sıfatıyla görevinin kısa süre önce resmiyet kazandığını açıkladı.

HASAN KAZDAĞLI KİMDİR?

Hasan Kazdağlı, 1956 yılında Acıpayam-Akalan’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Akalan ve Acıpayam’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1978 yılında mezun oldu; aynı bölümde asistan olarak göreve başladı. 1980’de yüksek lisansını, 1986 yılında doktorasını tamamladı.

İngiltere Manchester Üniversitesi’nde araştırma asistanlığı yaptı. Hacettepe Üniversitesi’nde 1990 yılında iktisat teorisi alanında doçentlik, 1996 yılında da iktisat politikası anabilim dalında profesörlük unvanını elde etti. 35 yıl kadrolu akademisyen olarak Hacettepe Üniversitesi’nde görev yaptı.

Çok sayıda üniversite ile Devlet İstatistik Enstitüsü, Merkez Bankası gibi kamu kuruluşlarında ders verdi. GAP Bölgesel Kalkınma Master Planı’nın hazırlanmasında İmalat Sanayi Uzmanı olarak çalıştı. Çok sayıda projede yönetici ve uzman olarak görev aldı.
1997-98 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda Müsteşar Yardımcısı görevinde bulundu.

1998-99 döneminde Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI)’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı.

1998-2007 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör olarak görev yaptı. 2001-2005 döneminde 5 yıl süre ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. 2005 döneminde Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

2004-2006 yıllarında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi olarak çalıştı.

2007-2011 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde eğitimden sorumlu Rektör Yardımcısı görevinde bulundu. Aynı üniversitede 2007-2011 yılları arasında Eğitim Komisyonu Başkanlığı’nı yürüttü. 2010-2012 yılları arasında da Enerji Piyasaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nü ve Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu.

PAÜ Rektörlüğü sırasında Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı’nın (PASVAK) ile PEV Okulları’nın kurulmasını sağladı.
Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Özdeneyim Eğitim Hizmetleri aracılığıyla, TED Denizli Koleji’nin 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda faaliyete geçmesi için çalışmalar yürüttü.

Nermin Kazdağlı ile evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı