REKLAMI GEÇ

Keçeci: Türk havlusu dünyada prestij ürünü

Keçeci: Türk havlusu dünyada prestij ürünü

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, dünyada Türk havlu ve bornozunun kalitesi ile prestij ürünü olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2015 Cuma, 13:51

Denizli’nin lokomotif sektörü olan tekstilde önemli bir yer tutan “Ev Tekstili” sektörüne ilişkin değerlendirmeler yapan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, artık Denizli’nin “Ev Tekstili” adı altında toplanan ürünlerde oldukça iddialı olduğunu söyledi.

Türkiye’de havlu ve bornozlar, yatak çarşafları ve döşemelik kumaşlar, yatak örtüleri, masa örtüleri gibi ürünler “Ev Tekstili” grubuyla anılıyor diyen Keçeci sözlerine şöyle devam etti: “Ev Tekstili sektöründe yıllık üretim değerinin 12-13 milyar dolar dolayında olduğu biliniyor. Sektör her yıl Türkiye’den 3 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyor. Dünyada tekstil ihracat pazarı 635 milyar dolarlık bir pazar. Bunun 39 milyar doları ise ev tekstili pazarı” dedi.

39 milyar dolarlık bu ev tekstili pazarının %24’ünü yatak çarşafları, %20yastık ve yorgan, %16’sını havlu-bornoz, %9,5 perde, %8,8’ini battaniye ihracatı oluşturduğunu belirten Keçeci, “Ev tekstili sektöründe en büyük ihracatçı olan Çin’isonra Pakistan, Hindistan ve 4. sırada TÜRKİYE izliyor. Dünyada en büyük tekstil ithalatçısı ise ABD. Toplam ithalatın %28’ini gerçekleştiren ABD’yi %8 pay ile Almanya, sonra Japonya ve Fransa izliyor” diye konuştu.

Türkiye’nin ev tekstil ihracatında ayrıcalığı, kalite ve markalı ürüne yönelmesidir diyen Keçeci, “Denizli tekstil sektörü için en büyük pazar olan Batı ülkelerinde ve özellikle ABD’de TÜRK HAVLU ve BORNOZU “Prestij ürünü” “Lüks Ürün” özelliği taşıyor. Lüks otellerin havlu ve bornozlarının “Made in Turkey” etiketi taşıması bir ayrıcalıktır. Denizli, işte bu ayrıcalığı yaratan kent olarak, Türkiye’nin gururudur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı