REKLAMI GEÇ

Koalisyon, piyasayı dalgalandırır

Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Denizli Şube Müdürü Tuncay Fışkırma, seçimden sonra ortaya çıkacak hükümet şeklinin piyasalar açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Koalisyon olması durumunda, piyasalar dalgalanır. Ancak, sağlam bir koalisyon olmaması durumunda piyasalar çok olumsuz etkilenir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2007 Cuma, 00:00

Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Denizli Şube Müdürü Tuncay Fışkırma, seçim ekonomisinin piyasa üzerindeki etkilerini ve seçimden sonra ortaya çıkacak finansal tabloyu değerlendirdi. Henüz seçime, 2.5 aylık bir süre olduğunu belirten Fışkırma, “Bu iki buçuk aylık süre içerisinde birçok gelişme yaşanacak. Döviz piyasaları daha çok beklentilere göre hareket eder. Örneğin, cumhurbaşkanlığı seçimini, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne taşıması, piyasaları olumsuz etkiledi. Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı erken seçim anlamına geliyordu. Bu, bilinmeyenleri, belirsizliği ortadan kaldırdı. O günden beri, piyasalar olumlu bir hava içerisinde. Piyasalarda dalgalanma yaşanacak ancak çok kuvvetli iniş çıkışlar olmayacak” dedi.
Tempo Dergisi’nin, yaptığı bir araştırmaya göre, AKP’nin oy oranının yüzde 41 olarak belirlendiğini dile getiren Fışkırma, “AKP, son seçimde tek parti hükümetiydi. Yaptıkları iş dünyası tarafından da olumlu karşılandı. Yine böyle, tek partili bir iktidar çıkacak olursa, bu piyasaları yukarıya çıkarır. Bunun anlamı da, ekonomik programlara kaldığımız yerden devam etmektir. AKP’nin de içinde olduğu bir koalisyon olursa, bu koalisyonun kiminle olacağı ve bunun sağlam temellere oturup oturmayacağı çok önemli. Piyasalar açısından, seçimden sonra ortaya çıkacak tablo çok önemli. Koalisyon olması durumunda, piyasalar dalgalanır. Ancak, sağlam bir koalisyon olmaması durumunda, piyasalar çok olumsuz etkilenir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı