REKLAMI GEÇ

KOBİLERE İŞ GÜVENLİĞİ ANLATILDI

KOBİLERE İŞ GÜVENLİĞİ ANLATILDI

Garanti Bankası ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) işbirliğiyle, “İş Sağlığı ve Güvenliği” temalı KOBİLGİ toplantısı yapıldı. Katılımcıları yeni iş yasası hakkında bilgilendiren Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Özdemir, yeni yasa ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda küçük işletme ile büyük işletmenin artık eşit sayıldığını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Mart 2015 Perşembe, 12:10

Garanti Bankası ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) işbirliğiyle düzenlenen toplantıda KOBİ’lere İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ndaki değişikliklerin hukuki ve teknik açıdan getirdikleri anlatıldı.

İki kurumun ortaklaşa hazırladığı “KOBİ’lere Özel İş Sağlığı ve Güvenliği Kılavuzu”nun da tanıtıldığı etkinlik, “KOBİLGİ Toplantıları” kapsamında Denizli Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.

Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, “İş kazalarından uzak, tehlikesiz ve sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmak, insanı tüm değerlerin üstünde tutan, sürdürülebilir yönetim anlayışına ancak bu şekilde ulaşabileceğine inanan KOBİ’lerin önceliği haline geliyor. Bu noktada, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, Türkiye’yi küresel rekabet ortamında, ‘güvenilir işveren ülke’ konumuna ulaştıracak önemli adımlar atılıyor. PERYÖN’le birlikte yürüttüğümüz toplantılarla, iş sağlığı ve güvenliği alanında somut adımları zamanında atabilmesi için KOBİ’lere destek veriyoruz. Bu kapsamda PERYÖN ile birlikte, KOBİ’lere rehberlik etmesi amacıyla dijital ortamda hazırladığımız, garanti.com.tr adresinden de ulaşılabilen ‘KOBİ’lere Özel İş Sağlığı ve Güvenliği Kılavuzu’, işletmelerin gelişmelere ve yasal düzenlemelere geç kalmadan uyum sağlamasına yardımcı olacak” dedi.

PERYÖN Ege Bölge Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, “Türkiye’de artık 2015 yılından itibaren iş güvenliği ve sağlığı önemli bir konu haline geldi. Artık işletmeler bu konularda titiz olmak ve bütün şartları yerine getirmek zorunda. Zaten denetimlerle de bu konu sıkı takip edilecek. Biz de PERYÖN olarak yeni yasanın daha iyi anlaşılabilmesi, uygulamada yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi, hem çalışanların, hem de işverenlerin mağduriyetler yaşamamaları için bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Kurum olarak son dönemde kendimizi buna adadığımızı söyleyebilirim” dedi.

KOBİ’leri yeni kanun hakkında bilgilendiren Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Özdemir, “Artık iş sağlığı ve güvenliğinde bütün sorumluluk şirketindir. Yeni yasa kapsamında artık işverenler büyük küçük demeden eşit şekilde değerlendirilecek. Küçük, büyük işletme demeden her işverene aynı sorumluluk yüklenecek” şeklinde konuştu.

Ardından, GLC Grup ve Teges Genel Müdürü Levent Işıldak ile İş Güvenliği Uzmanı Yahya Kemal Kösalı, “İşyerinizi Çok Daha Güvenli Bir Çalışma Alanı Yapmak” başlıklı birer konuşma yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı