REKLAMI GEÇ

Konfederasyon farkı

Konfederasyon farkı

Eğitim-İş, Birleşik Büro-İş, Birleşik Sağlık-İş, Yerel-İş ve Kültür Sanat-İş Sendikaları’ndan oluşacak Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuyla birlikte daha örgütlü ve güçlü bir yapıyla haklarını arayacaklarını söyleyen Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Dikmen Onat, hükümetle yapılan toplu iş görüşmelerinde de söz sahibi olacaklarına dikkat çekti.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2008 Perşembe, 01:00

Eğitim-İş, Birleşik Büro-İş, Birleşik Sağlık-İş, Yerel-İş ve Kültür Sanat-İş Sendikaları’ndan oluşacak olan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, resmen faaliyete geçmek için hükümetin onayını bekliyor. Eğitim-İş Sendikası’nın önderliğinde kurulan konfederasyon, daha örgütlü bir yapıya sahip alacak ve hükümetle yapılan toplu görüşmelerde söz sahibi olacak.

Mevcut sendika ve konfederasyonların, kendi varlık nedenleri olan ilke ve amaçlardan koparak tamamen siyasallaşma yolunu tercih ettiklerini belirten Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Dikmen Onat, 2007 yılı toplu görüşmeleri sonucunda kamu çalışanlarına verilen yüzde 2 ücret artışına imza atan ve sessiz kalan konfederasyonları, bu güvensizliğe çarpıcı bir örnek olarak gösterdi.

Sendikal anlamda bu olumsuzlukları taşıyan sendika ve konfederasyonların, Türkiye cumhuriyetinin kuruluş felsefesine Atatürk ilke ve devrimlerine, çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarına sahip çıkmada yetersiz kaldıklarını dile getiren Onat, “ABD ve AB emperyalist güçlerinin dayatmaları karşısında varlık gösterememişler, onların dümen suyunda hareket etmeyi tercih etmişlerdir. Devletin üniter yapısı, ulusun birlik ve beraberliği tehlikeye düşerken aymazlık içerisinde hareket etmişlerdir AKP iktidarı ile ortak hareket etmeyi tercih etmişlerdir. Böylece mevcut sendikalar ve konfederasyonlar amaçları doğrultusunda çalışmaktan uzaklaşmışlar, işlevsiz hale gelmişlerdir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı