REKLAMI GEÇ

Kozalağın kilosu 2.6 liradan satıldı

Kozalağın kilosu 2.6 liradan satıldı

Denizli Orman İşletme Müdürlüğü, ildeki ormanlık alandan kilosunu 70 kuruşa toplattığı fıstık çamı kozalağını, 2 lira 60 kuruştan satarak 291 bin 200 lira gelir sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2015 Pazar, 12:03

Denizli’deki orman ağalarından kereste ve yakacak odun ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra, çam fıstığı gibi ürünlerde elde ediliyor. Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, ilde geçen yıl orman köylülerine kilosu 70 kuruştan 112 ton fıstık çamı kozalağı toplatıldığını bildirdi.

denizli-fistik-cami-kozalagi-ihale-ile-satildi-h

Korucu, geçmiş yıllarda fıstıkçamının alivreli (satıcının bir ürünü belli bir vade içinde teslimini taahhüt etmesi) olarak satıldığını belirterek, “2014 yılında fıstık çamı kozalaklarını idare olarak kilogramı 0.70 TL bedel ile toplattık. Toplattığımız 112 bin kilogram fıstık çamı kozalağını açık artırmalı ihalede kilosu 2.60 TL bedel ile satarak 291 bin 200 TL gelir elde ettik” dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarında uygun sahalara fıstık çamı fidanı dikildiğini de kaydeden Korucu, böylece hem ülkenin daha çok yeşillenmesine hem de ekonomiye katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı