REKLAMI GEÇ

“Krizden çıkışın sinyali olarak algılıyoruz

“Krizden çıkışın sinyali olarak algılıyoruz

DTO Başkanı Necdet Özer, Türkiye ekonomisinde, 2010 yılının ilk çeyreğinde yüzde 11.7 oranında büyümesini değerlendirdi. Özer, “Bu oranı, krizden çıkış olarak algılamak istiyoruz. Bu büyüme hızı, önümüzdeki günlerde piyasalara moral vererek, olumlu etkiler bırakacaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2010 Perşembe, 17:08

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11.7 oranında büyümesinin ve kişi başına düşen milli gelirin 8 bin 950 dolardan 9 bin 66 dolara yükselmesinin ekonomide olumlu sinyaller verdiğini söyledi.

Büyüme rakamlarının negatiften, çift haneli pozitif rakamlara ulaşmasının ekonominin hızlı bir toparlanma içinde olduğunu gösterdiğini ifade eden DTO Başkanı Özer, “Yılın ilk çeyrekteki yüzde 11.7’lik ekonomik büyüme oranını, krizden çıkış olarak algılamak istiyoruz. Bu büyüme hızı, önümüzdeki günlerde piyasalara moral vererek olumlu etkiler bırakacaktır. Ayrıca G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi olmamız, Türkiye’nin ülkeler bazında notunu arttıracaktır. Bu rakamların, istihdama da olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Özer, kriz öncesi dönemi yakalamak için yıl boyunca yüzde 10’un üzerinde büyüme sağlanması gerektiğine de işaret ederek, “İşlerimizin tam açıldığını ve hareketlendiğini net olarak söyleyebilmek için 2010 yılında en az yüzde 5’in üzerinde büyümeyi yakalamalıyız. İlan edilen büyüme rakamları gelecekteki olumlu gelişmelerin göstergesidir diyebiliriz” dedi.

Denizli ile ilgili de son verilerin olumlu sinyaller verdiğini söyleyen Özer, “Yılın ilk dört ayındaki ihracat rakamı, geçen yıla oranla yüzde 35’ler seviyesinde artış gösterdi. İstihdam rakamları da geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 10 artarak, olumlu sinyaller verdi. Piyasalardaki olumlu hava ile birlikte artan ticaret ve üretim, ilimizin ekonomisinin daha da hareketleneceğini gösteriyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı