REKLAMI GEÇ

Küçük işletmelere büyük destek

Küçük işletmelere büyük destek

Denizli Ticaret Odası, Ege Üniversitesi ve Ege İhracatçılar Birliği’nin oluşturduğu ortak konsorsiyum ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin desteği alınarak kurulan Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi, DTO bünyesinde hizmete açıldı.

/ DENİZLİHABER / 29 Şubat 2008 Cuma, 01:00

KOBİ’ler ve iş çevrelerine yönelik araştırma, Ar-Ge çalışmaları ve ticari işbirliklerini teşvik etmeyi amaçlayan merkezin açılışı nedeniyle Denizli Ticaret Odası’nda bir tören düzenlendi.

Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi (EBİLTEM) ve Ege İhracatçılar Birliği (EİB) ile oluşturulan konsorsiyum tarafından hazırlanan projenin AB Komisyonu tarafından uygun bulunması sonucu açılan “Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi”,“Kapınızdaki İş Desteğiniz” sloganıyla 6 yıl boyunca hizmet verecek.

Törende konuşan DTO Başkanı Necdet Özer, merkezin amacının, şirketlerin uluslararası ticaret ve yatırım konularında desteklenmesi, teknolojik ortaklıkların ve bilgi paylaşımının güçlendirilmesi, KOBİ’lerin fikri mülkiyet hakları, standartlar ve AB düzenlemeleri gibi teknik alanlarda bilgilendirilmesi ve üretim modellerinin yenilikçi yaklaşımla geliştirilmesi, AB fonları konusunda bilgi eksikliğinin giderilmesi ve KOBİ’lerin rekabetçi ve yenilikçilik gücüne katkı sağlanması olduğunu söyledi.

Vali Hasan Canpolat, Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi’nin Denizli’ye önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Vali Canpolat, “Merkezin açılmasında önemli payı olan Ticaret Odamız, bu güne kadar önemli çalışmalara imza attı. Bu merkez de bunlardan birisi. Denizli’de bu tip çalışmalar artmaya başladı. Pamukkale Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği Teknopark da bunlardan birisi… Dünyada başarılı olmanın yolu bilgiye erişimden geçiyor. Ticaret Odamız bu bilgiye erişilebilecek bir kapı açmıştır. Bilgiye erişip işini geliştirme zamanı gelmiştir. Bu konuda kimsenin mazereti olamaz. Bu merkezin açılmasında emeği geçen başta Ticaret Odamız olmak üzere tüm kişi ve kuruluşları kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-Ege) Konsorsiyumu adına Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali İhsan Karaalp, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan Ali Eser ve EEN HELLAS (Yunanistan Konsorsiyumu) adına Argyro Karahaliu, merkezin işleyişi, hedefleri, iş çevrelerinin merkezin faaliyetlerinden nasıl yararlanacağı gibi konularda sunumlar yaptılar.

Sunumların ardından Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi, Vali Hasan Canpolat ve protokol üyeleri tarafından açıldı.

Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi ne iş yapacak?

Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi’nin iki hizmet bölgesi bulunuyor. Birincisi, Kuzey Ege Merkezi EBİLTEM, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Kütahya illerindeki hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu… İkincisi ise Güney Ege Merkezi olarak Denizli Ticaret Odası… Bu merkez de Denizli, Aydın, Afyon, Muğla ve Uşak illerindeki hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu olacak. Açılışı yapılan merkez, AB’nin Rekabetçilik ve Yenilik Programı (CIP) çerçevesinde, 270 Avrupa Bilgi Merkezi ile Yenilik Aktarım Merkezi’nin (IRC) birleştirilmesiyle “Enterprise Europe Network” adında yeni bir iş ve Yenilik Destek Ağı oluşturulmasıyla meydana geldi. Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi; Denizli Ticaret Odası’nın Avrupa Bilgi Merkezi (EIC) ve Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama Merkezi’nin Ege Yenilik Aktarım Merkezi (IRC) deneyiminin birleştirilmesinin yanı sıra Ege İhracatçı Birlikleri ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) ortaklığıyla 2008-2013 döneminde faaliyet gösterecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı