REKLAMI GEÇ

Liberyalılarla anlaştık

TUSKON’un düzenlediği Afrika Zirvesi-2’ye katılan Liberyalı 8 işadamı, Denizli’ye geldi. İşadamları, orman ürünleri ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalarla anlaşma yaptı.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON), bu yıl ikincisini düzenlediği Afrika Zirvesi tamamlandı. Türkiye’den 1500, Afrika ülkelerinden 850 işadamının katıldığı zirvede, 30 bin iş görüşmesi yapıldı. Yaklaşık 2 milyar dolarlık alışverişin yapıldığı zirveye katılan Liberyalı işadamları, Denizli’ye geldi. 2 ay önce Afrika’ya gezi düzenleyen ve Afrika zirvesine hazırlık yapan GETİAD’ın konuğu olarak Denizli’ye gelen Liberyalı 8 işadamı, Denizli’de çeşitli firmaları ziyaret etti.

Liberyalı işadamlarının ziyareti hakkında bilgi veren TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi-GETİAD Başkanı Necdet Özer, “128 dernekten oluşan TUSKON’un 9800 üyesi var. TUSKON’un düzenlediği Afrika Zirvesi-2’ye, Denizli’den, inşaat, kablo, tekstil, ayakkabı, kuyumculuk ve mücevherat sektörlerinden 30 firma katıldı. Afrika’dan gelenler çoğunlukla inşaat sektöründen firmalardı. Afrika’dan 43 ülkeden 30 bakanın ve 863 işadamının katıldığı zirve, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı. İşadamları 2 gün boyunca ikili iş görüşmeleri yaptı. Yapılan 30 bin iş görüşmesinde tahmini olarak 2 milyar dolar civarında alışveriş yapıldı. Afrika’dan gelen işadamlarımız, Türkiye’de sanayide önde gelen illerde bir hafta boyunca inceleme araştırma yaptı. Denizli’ye de GETİAD olarak Liberya’dan işadamlarını getirdik. Liberya’dan orman ürünleri, inşaat, tekstil ve elektronik sektörlerinden 8 işadamı geldi. Çarkıt kablo, Süzer Tekstil ve Orpa Orman Ürünleri’ni gezen Liberyalı işadamları, orman ürünleri, tekstil ve kablo sektörlerinde bağlantı yaptı. GETİAD olarak 2 ay önce 17 Afrika ülkesini gezmiştik. Liberya’da gittiğimiz ülkelerden biriydi. Bu bir nevi zirveye hazırlık gezisiydi. Zirve sonrası Liberya’da tanıştığımız işadamları Denizli’ye geldi ve imalatı yerinde gördü. Orta Afrika ülkelerinde, yeniden yapılanma içinde olan birçok sektör var ve halkın tüketimi artıyor. Bizim amacımız, 2 milyar dolarlık alışverişin bir kısmının da Denizli’ye yansıması. İlimizin ve ülkemizin ihracatını artırma adına bu tür faaliyetleri sürdüreceğiz” dedi. Liberyalı işadamları, firmalara yaptıkları ziyaretin ardından, Vali Hasan Canpolat’ı da makamında ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı