REKLAMI GEÇ

LPG istasyonlarına uyarı

Kimya Mühendisleri Odası Denizli Bölge Temsilcisi Ömer Duysal, Haziran ayından itibaren LPG istasyonlarının sorumlu müdür çalıştırma zorunluluğu getirildiğini belirterek, bu konuda eğitim almayanların biran önce odaya başvurmalarını istedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Burdur, Isparta, Antalya ve Muğla illerinin bağlı olduğu Kimya Mühendisleri Odası Denizli Bölge Temsilciliği, eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Denizli’de 150, bölgede 400 civarında üyeye sahip olan bölge temsilciliği, 1989’da KMO Ege Bölge Şubesi’ne bağlı il temsilciliği olarak faaliyetlerine başladı. Geçen sene Mayıs ayında bölge temsilciliği statüsünü kazanan kurum, 1 yılda 260 kişiye; LPG, ISO 9001 ve benzeri konularda eğitim verdi.

LPG istasyonlarında çalışan yetkili personele (Tüp dağıtıcıları, LPGtanker şoförleri ve pompacılar) eğitim veren Kimya Mühendisleri Odası Denizli Bölge Temsilciliği, 8-9-10 Haziran’da, Denizli’de LPG istasyonlarında çalışan sorumlu müdürlere yönelik bir eğitim verecek.

KMO Bölge Temsilcisi Ömer Duysal, Haziran ayından itibaren LPG istasyonlarında sorumlu müdür çalıştırma zorunluluğu olduğunu belirterek, “Sorumlu müdürlük sertifikalarını biz veriyoruz. LPG istasyonlarında çalışan yetkili personel de 2007’nin sonundan itibaren yetki belgesi alarak çalışmak zorunda. Sorumlu müdür zorunluluğu ise Haziran ayından itibaren başlıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu LPG Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliği ve Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Eğitim Yönetmeliği’ne göre, LPG istasyonları, kimya, çevre ve petrol mühendisi çalıştırmak zorunda. LPG Sorumlu Müdürlük Eğitimi’nde; LPG yasal mevzuatı, LPG iş sağlığı ve güvenliği temel prensipleri ve kişisel koruyucu ekipman kullanımı ve uygulamaları, LPG özellikleri ve LPG yangın yönetimi, LPG özellikleri ve acil durum yönetimi, LPG ilk yardım yönetimi, OHSAS 18001:1999 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi konularında eğitim veriyoruz. LPG istasyonları işletmecileri, personel eğitimlerini biran önce tamamlamalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı