REKLAMI GEÇ

MAKİNELERİMİZİ YENİLEMELİYİZ

MAKİNELERİMİZİ YENİLEMELİYİZ

BASİAD Başkanı Hüseyin Memişoğlu, tekstil sektörünün yaşlanan tekstil makinelerinden dolayı önümüzdeki yıllarda büyük sıkıntılar yaşayacağını belirtti ve uyardı: “Makinelerimizi yenilemeliyiz.”

/ DENİZLİHABER / 18 Haziran 2010 Cuma, 18:14

Babadağlı Sanayici ve İş adamları derneği tarafından Polis evinde düzenlenen tören ile 2009 yılı Kurumlar ve Gelir vergisi ile ihracat sıralamasında ilk 20’de yer alan BASİAD üyelerine plaket verildi. Törene Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Mehmet Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, DTO Başkanı Necdet Özer, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, DETKİB Başkanı Süleyman Kocasert, AKP Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan, Prof. Dr. Sami Karahan, davetliler ve BASİAD üyeleri katıldı.

MAKİNE PARKURU YENİLENMELİ
BASİAD Başkanı Hüseyin Memişoğlu, teknolojiye uygun cihazlar ve makineler ile üretim yapılması gerektiğini belirterek, bunun bir çok avantajı beraberinde getireceğini söyledi. Başkan Memişoğlu, “Üretim neredeyse eski önemini kaybetmiş durumda. Artık üretim yeni teknoloji ile yapıldığı zaman daha etkili olabiliyor. Teknoloji ile yeni modeller ve tasarımlar yapılabilir. Böylece hedeflerimize ulaşmak daha kolay olacaktır. Nihayetinde eski teknoloji ile rekabet gücünü artırmak mümkün değildir. Ayrıca önümüzdeki yıllarda bizi bekleyen en büyük sıkıntı ise makinelerimizin yaşlanması. Denizli tekstil sektöründe makinelerini yenileme zamanı gelmiştir. Bunun için gerekli teşvikler ve yönlendirmeler ile Denizli tekstilinin tehlikeye düşmeden makine parkurunu yenilemesi gerekmektedir” dedi.

EKONOMİK KRİZDEN KURTULDUK
BASİAD üyelerinin elde ettiği başarının oldukça sevindirici bir tablo olduğunu kaydeden Vali Yavuz Erkmen, “BASİAD tarafından düzenlenen bu etkinlikte başarılı olan 20 BASİAD üyesi olan firma temsilcilerine plaket verilecek. Bu oldukça sevindirici bir olay. Hep söylüyoruz. Yanında 1 kişi daha çalıştırıp ülke ekonomisine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Bizler üretim yaptıkça ilimize ve ülkemize katkı sağlamış olacağız. Ekonomik krizin etkisi altından kurtulmaya başladığımızı söyleyebiliriz. 129 binlere kadar düşürük dip yapan sigortalı sayımızda da gözle görülür büyük bir artış söz konusu. Nisan ayı çalışan sigortalı sayımız 140 binlere ulaştı. Başarının altında yatan tek etken eğitim ve mevzuatı bilmektir. Bir bütün olarak hareket ettiğimiz sürece daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Nihayetinde Denizli tüm sektörleri ile tüm birimleri ve tüm ilçeleri ile bir bütündür” dedi. Konuşmaların akabinde protokol üyeleri tarafından törende 2009 yılı Kurumlar ve Gelir vergisi ile ihracat sıralamasında ilk 20’de yer alan firmalara ödülleri verildi. Ödül töreninin akabinde Prof. Dr. Sami Karahan tarafından Türk Ticaret Kanunu Yasası hakkında bilgiler verildi.

PLAKETLER VERİLDİ
BASİAD tarafından plaket verilen Denizli’nin lokmotif işletmeleri ise şöyle:
Gelir Vergisinde Ahmet Gökşin, Akif Ercan, Ferudun Sevinç.
Kurumlar Vergisinde; Gökhan Tekstil, Dok-San Tekstil, Altınbaşak Tekstil, Gökşin Kimya, Ozanteks, Küçüker Tekstil, Nesa Tekstil, İpekyolu Tekstil, Kaynak Tekstil, Uğurlu Tekstil, Menekşe Tekstil.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı