REKLAMI GEÇ

Mali Tatil rahatlattı

Vergi yükümlüleri, işverenler, Vergi İdaresi ve sosyal güvenlik kurumları çalışanları, ‘Mali Tatil’e kavuştu. 3 Temmuz’da başlayan ve Türkiye’de ilk kez uygulanan Mali Tatil, 20 Temmuz’da sona erecek.

/ DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Türkiye’de ilk kez uygulanan Mali Tatil, 3 Temmuz’da başladı. Vergi yükümlüleri, işverenler, Vergi İdaresi ve sosyal güvenlik kurumları çalışanları için düzenlenen Mali Tatil Uygulaması, 20 Temmuz’da sona erecek. Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Sekreteri Orhan Kabasoluk, Mali Tatil Yasası’nın örnek sayılabilecek bir uzlaşmayla, toplumsal ve siyasal bir mutabakatla çıkarıldığını belirterek, “Mali Tatil’in yasal düzenleme ile uygulamaya alınması için muhasebe meslek mensupları uzun yıllar mücadele etmiş hatta genel kurul kararları ile mali tatili uygulamışlardı. Mali tatilden sadece muhasebeciler değil toplumun tüm kesimleri istifade edecekler. Vergi yükümlüleri, işverenler, vergi idaresi çalışanları, Bağkur ve Sosyal Sigortalar Kurumu çalışanları, İş-Kur çalışanları ve tabii ki muhasebe meslek mensupları ile çalışanları, yılda 20 gün dahi olsa ailelerine zaman ayırabilecekler” dedi.

Mali Tatil süresince, yasa kapsamına alınan bazı ödevlerin işlemeyeceğini belirten ve bunlar hakkında bilgi veren Kabasoluk, “Mali Tatil süresince; vergi kanunlarında yer alan ödevler, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nda yer alan ödevler, 4857 sayılı İş Kanunu’nda yer alan ödevler, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nda yer alan ödevler, 1479 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu’nda yer alan ödevler, 2925 sayılı Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanunu’nda yer alan ödevler, 2926 sayılı Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanunu’nda yer alan ödevler işlemeyecek” dedi.

Kabasoluk, Mali Tatil nedeniyle işlemeyen sürelerle ilgili olarak; son günü Mali Tatil’e rastlayan beyanname verme sürelerinin, Mali Tatil’in son gününü izleyen tarihten itibaren 7 gün uzamış sayılacağını ifade etti. Kabasoluk, “Örneğin; Haziran ayına ait 24 Temmuz 2007 tarihine kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi Beyannamesi, 27 Temmuz 2007 tarihi mesai bitimine kadar verilebilecek. Buna ilişkin olarak 26 Temmuz 2007 tarihine kadar ödenecek olan Katma Değer Vergisi de 29 Temmuz 2007 tarihinin Pazar gününe denk gelmesiyle, 30 Temmuz 2007 Pazartesi mesai bitimine kadar ödenebilecektir” diye konuştu. Kabasoluk, Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın, Mali Tatil süresince yükümlüler ve işverenlere ait işlemlerin eksiksiz yürütülmesi için tüm hazırlıklarını yaptığını belirterek, “Odamız, vergi mükelleflerinin, işverenlerimizin, esnafımızın ve vatandaşımızın hizmetindedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı