REKLAMI GEÇ

Minikler güneş panelleri tesisinde

Minikler güneş panelleri tesisinde

Bereket Enerji Üretim A.Ş’nin güneş enerjisi panelleri üretim tesisi minik konukları ağırladı. Animasyon eşliğinde sunum yapılan anaokulu öğrencileri, güneş ışınlarının enerjiye dönüşmesiyle ilgili bilgi edindi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2016 Cuma, 15:36

Yamaç Anaokulu’nun 5 yaş grubu öğrencileri, güneş enerjisinden nasıl enerji üretildiğini tüm aşamalarıyla öğrenme fırsatı buldu. Bereket Enerji Üretim A.Ş. nin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasına giden öğrencilere önce animasyon eşliğinde bir sunum yapıldı.

Fabrika Müdürü Kadri Başaran, minik konuklarına yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimin hangi yöntemlerde gerçekleştiğini ve güneş enerjisinden nasıl yararlanıldığını anlattı. Bereket Grubu’nun güneş enerjisinden elektrik üretimi için imalatını yaptığı ‘’Parla’’ adlı panellerini tanıtan Başaran, önümüzdeki yıl da bu panellerin hücre üretimini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Sunumun ardından fabrika binasında öğrencilere tüm aşamalarıyla güneş panellerinin üretimi görsel olarak anlatıldı. Öğrenciler, burada sordukları sorularla fabrika mühendisleri ve çalışanlarını ile şaşırttı. Yamaç Anaokulu Müdürü Talip Çabuk, öğrencilerin enerji konusuna gösterdikleri duyarlılığın kendilerini de sevindirdiğini belirterek, okul öncesi öğrenmeye dayalı sistem üzerindeki faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.

denizli-ogrenciler-bereket-enerji-1

Bereket Enerji Üretim A.Ş. nin yetkilileri ise, grubun enerji üretiminin her alanında aktif olduğunu, 150 MW kapasite ve 3 üretim hattıyla Türkiye’nin en büyük panel üreticisi konumunda bulunduklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı