REKLAMI GEÇ

MTV 2. taksit ödemeleri başladı

MTV 2. taksit ödemeleri başladı

Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin 2. taksitinin, Temmuz ayında içinde ödeneceğini hatırlattı.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2010 Cuma, 17:26

Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödendiğini hatırlatarak, “Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefleri, 2010 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. Taksitini; kredi kartı ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sayfasında www.gib.gov.tr yer alan İnternet Vergi Dairesi/Sık Kullanılanlar/Motorlu Taşıtlar Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme bölümüne giriş yaparak veya anlaşmalı bankalara doğrudan başvurarak veya internet bankacılığını kullanarak ya da Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne başvurarak ödeyebilirler” dedi.

Tunçağıl, “Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasından, ayrıca; kredi kartı ile geçmiş yıllar da dâhil olmak üzere Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik para cezası da ödenebilmektedir.
Ceza bilgileri sorgulandığında ödenmek istenen trafik para cezası görüntülenemiyorsa ‘Beyanlı Trafik Cezası Ödeme’ seçeneğinden istenilen bilgiler girilerek ödeme yapılabilir” dedi.

Tunçağıl, mükellefleri MTV ikinci taksit ödemelerinde son güne kalmamaları konusunda da uyardı. Tunçağıl, “Mükelleflerimizin ödeyecekleri Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksiti için son günleri beklemeleri halinde meydana gelebilecek sıkışıklık nedeniyle zor durumda kalmamaları bakımından, Temmuz 2010 ay sonunu beklemeden ay içerisinde tahsilat yetkisi verilmiş bankalara veya vergi dairelerine başvurarak, Motorlu Taşıtlar Vergilerini ödemeleri menfaatleri gereğidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı