REKLAMI GEÇ

Kayıtsız tesisatçılarla çalışmayın!

Kayıtsız tesisatçılarla çalışmayın!

Denizli Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Gürsoy, müteahhitlerden kayıtsız tesisatçılarla çalışmamalarını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2014 Perşembe, 10:27

Denizli Sıhhi Tesisatçılar Odası yönetim kurulu üyeleri, Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni (DEİM) ziyaret etti. Ziyarette kayıtsız tesisatçılar konusunu dile getiren Denizli Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Gürsoy, kayıt dışı çalışan tesisat ustalarının yaptıkları işle ilgili mesuliyet taşımadıklarını, bunun da birçok sorunu beraberinde getirdiğini söyledi.

Vatandaşların düşük fiyat nedeniyle kayıt dışı çalışan ustaları tercih ettiğini kaydeden Gürsoy, “Bu durum kısa süreli olarak kazanç gibi görülse de ileride çok daha büyük kayıplara neden oluyor. Yaşanabilecek arıza veya sıkıntılarda bu tür ustalardan tüketici hiçbir hak talep edemiyor. Son günlerde ilimizde birçok vatandaştan bu tür şikayetler alıyoruz. Tesisatların yeniden yapılması ülke ekonomisi için de çok önemli bir israf. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için mutlaka oda üyesi ve kazancı kayıt altında tutulan kişilerle çalışılmalı. Biz oda olarak İnşaat sektörünün yönlendiricisi olan siz değerli yüklenicilerden oda üyesi olmayan, ustalık belgesi bulunmayan kişilerle çalışmamanızı istiyoruz” dedi.

“KOOPERATİF TESİSATLARINDA SIKINTILAR VAR”

DEİM Başkanı Fehmi Demirten ise, Gürsoy’un dile getirdiği konunun takipçisi olacaklarını belirterek, “İnşaat konusunda sizin gibi paydaşlarla bir araya gelerek, kalite çıtasını yükseltmek hepimizin görevi. Özellikle kooperatiflerde yaygın bir şekilde yaşanan tesisat sıkıntılarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu da iki defa emek ve maliyet demek ülke olarak bir işi iki kez yapacak kadar zengin değiliz. Maalesef kayıt dışı çalışma, liyakat sahibi olmayan kişileri çalıştırma ve kalitesiz malzeme seçimi ülkemizin en büyük israf kalemlerini doğuruyor. Bu sıkıntıların çözüm noktası vicdan ve aklın aynı yol üzerinde buluşmasından geçiyor. Bizden istediğiniz her işin takipçisi oluruz ve üzerimize düşen bütün sorumlulukları da yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı