REKLAMI GEÇ

N plakası işlemleri Pazartesi başlayacak

N plakası işlemleri Pazartesi başlayacak

Nakliyecilere N plaka verilecek. Şehir içinde çalışan ve 3.5 tonu geçmeyen kamyonet ve triportör gibi nakliye araçlarına N plakası işlemleri, Pazartesi günü başlayacak.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2008 Cumartesi, 01:00

Denizli şehir merkezinde çalışan ve taşıma kapasitesi 3.5 tonu geçmeyen kamyonet ve 3 tekerlekli triportör gibi küçük nakliye araçlarına, nakliyeci anlamına gelecek olan N serisi plaka verilecek. Denizli İl Trafik Komisyonu tarafından 28.11.2007 tarihinde alınan 10 sayılı karar uyarınca söz konusu N plakalar sadece şehir merkezinde çalışanları kapsıyor, ilçeler bunun dışında tutuluyordu. Denizli şehir merkezinde çalışan, 3.5 tonu geçmeyen küçük ticari nakliye araçlarının sayılarının belirlenmesi, bir düzene sokulması, korsan çalışanların önlenmesi, haksız rekabet ve haksız kazancın ortadan kaldırılması amacıyla, çalışma yapan Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Denizli Belediyesi, çalışmayı tamamladı.

2 yıldır süren çalışma sonunda, odanın ve belediyenin ortak teklifi üzerine, konu İl Trafik Komisyonu’nda incelenerek karara bağlandı. Söz konusu plaka verme işlemi 1 Mart’a kadar tamamlanacak.

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, N plakası verilecek araçlarda aranacak şartlar hakkında bilgi verdi. Ona, “N plakası alacak aracın taşıma kapasitesi 3.5 tonu geçmeyecek. Araç ticari olarak tescil ettirilmiş olacak. Araç vergi dairesine kayıtlı olacak. Aracı çalıştıran kişi odamızın üyesi olacak. Aracı çalıştıran kişi Denizli il merkezinde ya da merkeze bağlı belde ve köylerde oturuyor olacak” dedi. Bu şartları taşıyanların odaya müracaatlarının ardından, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne yönlendirileceklerini ve N serisi plaka alabileceklerini belirten Ona, “Denizli Belediyesi’nin şehir içindeki düzenlemeleri tamamlanıncaya kadar, bu araçlar şu andaki mevcut duraklarında kalacak. Belediyenin, şehir içindeki düzenlemelerinden sonra, bu araçlar uygun yerlerde toplanacak ve düzenli bir taşımaya kavuşacaklar. Belediye Başkanımız Sayın Nihat Zeybekci, nakliyeci üyelerimizin sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği, içinde telefonu olan sağlıklı bir ortamda çalışmaları için durak kulübeleri konacak yerlerin ileride tespit edilebileceğini ifade ederek yardımcı olacaklarını söyledi. Değerli başkanımızın bu duyarlı davranışına oda üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı