REKLAMI GEÇ

Nesa Tekstil’in tasarım merkezi de onaylandı

Nesa Tekstil’in tasarım merkezi de onaylandı

Denizli tekstil sektöründe faaliyet gösteren Nesa Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin Tasarım Merkezi müracaatı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2017 Cumartesi, 11:58

Türkiye’de 3 Kasım 2017 itibariyle Bakanlık tarafından onaylanan 681 Ar-Ge Merkezi ve 102 Tasarım Merkezi bulunurken, bunlardan 6 Ar-Ge Merkezi ve 21 Tasarım Merkezi’nin Denizli’de bulunacağı belirtildi.

Denizli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü olan Sefa Gökalp, Denizli’nin Türkiye’de en çok Tasarım Merkezi belgesine sahip 2. il konumunda olduğunu söyledi. Denizli’de 21 Tasarım Merkezi bulunduğunu ve 301 tasarım personeli çalışmakta olduğu açıklayan Gökalp, 2017 yılında 87 projesi tamamlanmış Tasarım Merkezi’nde, şu an ise 86 proje devam etmekte olduğu belirtti.

Gökalp, Ar-Ge Merkezi’nde de 192 Ar-Ge Personeli çalışmakta olduğunu ve bu merkezlerde 2017 yılında 16 proje başarıyla tamamlanmış olup 48 proje devam ettiği açıklamasında bulundu.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu (KÜSİ) kapsamında Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerini artırma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı