REKLAMI GEÇ

Önce iflas erteleme istedi, sonra ödül aldı

Önce iflas erteleme istedi, sonra ödül aldı

Denizli İhracatçılar Birliği’nin “İhracatın Yıldızları 2015” ödül töreni dün akşam gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törende başarılı ihracatçı firmalar ödüllendirildi, ekonomi üzerine oldukça iyimser bir tablo çizildi. Ancak, plaket alan bir firma “kral çıplak” dedirtti. Irak, Suriye ve Rusya ile yaşanan krizin ardından zor duruma düşen, ocak ayında da ekonomik nedenlerden dolayı iflas erteleme isteyen Aynes Gıda ödül alan isimler arasında yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2016 Pazar, 09:45

DENİB tarafından geleneksel hale getirilen ihracatın yıldızları ödül töreni dün akşam Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla gerçekleştirildi. Ekonomi üzerine iyimser bir tablonun çizildiği, geleceğe ilişkin hedeflerin anlatıldığı konuşmaların ardından 3’ü Uşak’tan 40 ihracatçı firmaya plaketleri verildi.

BİR FİRMA DİKKAT ÇEKTİ
Ancak, törende ihracattaki başarıları nedeniyle plaketle ödüllendirilen bir firma tüm dikkatleri üzerine çekti. Irak, Suriye ve Rusya ile yaşanan krizle yurt dışı bağlantıların kaybeden, bu nedenle de ekonomik krize girerek iflas erteleme isteyen Aynes Gıda 2015 verilerine göre yaptığı ihracat rakamları nedeniyle ödüllendirildi. Ödülü, Aynes Gıda’dan Mehmet Ali Özkan aldı.

KRAL ÇIPLAK ÖDÜLÜ
Aynes Gıda’nın son dönemlerde yaşadığı krize, girdiği ekonomik darboğaza ve Irak, Suriye ve Rusya başta olmak üzere bir çok pazarını kaybetmesine rağmen “İhracatın Yıldızı” ödülünü alması, “Kral çıplak ödülü” yorumlarına yol açtı.

Ekonomik sıkıntının hat safhaya ulaştığı, Denizli’de bir çok firmanın zor durumda olduğu, üstelik tüm bu nedenlerden dolayı iflas erteleme isteyen Aynes Gıda’nın aynı zamanda en çok ihracat yapan firmalar arasında yer alarak ödüllendirilmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

KAMUOYU AYDINLATMA PLATFORMU’NA AÇIKLAMA YAPILMIŞTI
Aynes Gıda, iflas erteleme başvurusu ile ilgili olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na açıklama göndermiş, “Şirketimizin içinde bulunduğu mali koşullar nedeniyle şirketimizin iflasının ertelenmesi talebiyle 26-01-2016 tarihinde dava açılmış olup Acıpayam Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 27 Ocak 2016 tarih ve 2016-29 esas no ile alınan ara karar uyarınca, şirket hakkında yapılmış veya yapılacak icra takipleri ile ihtiyati haciz ve tedbir uygulamalarının İcra İflas Kanunu 179-a uyarınca tedbiren durdurulmasına karar verilmiştir. İçinde bulunulan durumun en kısa zamanda çözümlenmesi için şirketimize önemli katkı sağlayacağına inandığımız şirketlerle ortaklık görüşmelerine devam edilmektedir” denilmişti.

Yorumlar

Mustafa   -  Bağlantı 26 Ekim 2016, 03:57

Aynes gıda ekmek yiyen çok siz yemeseniz bile mutlaka akrabaların biri veya dostların buradan yemek yiyen vardır Aynes olmasa bu kadar kişi hayat geçimini nasıl saylar soruyorum size ?

Halis Demir   -  Bağlantı 23 Ekim 2016, 10:51

Haberiniz çok mantıksız.
1. Ödül 2015 yılına ait
2. Süt ürünleri grubunda ödül almış firma. Bu grupta Denizlide ihracat yapan başka bir firma yok. 1 konteyner mal bile satsa adam ödül alıyor zaten.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı