REKLAMI GEÇ

“Önce meslek etiği”

Trafik sigortası ile kaskonun halk tarafından birbirleriyle karıştırılması nedeniyle birçok sorun yaşanıyor. Halkın yaptırdığı sigortanın içeriğini bilmemesi, kaza sonrası bazı aksaklık ve karışıklıklara yol açabiliyor. Hierapolis Sigorta’nın ortaklarından Abdullah Zeybek, bu sorunun bazı sigorta şirketlerinin müşterilerini yeterince bilgilendirmemesinden kaynaklandığını söylüyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Yaptırılması, yasal açıdan zorunlu olan trafik sigortası ve bir kaza anında aracımızı teminat altına alan kasko, sigorta müşterileri tarafından, sürekli birbirleriyle karıştırılıyor. İkisi arasındaki en büyük fark ise trafik sigortasının tutanak ve kaza raporuna göre yürütülmesi, kaskonun ise tamamen kişilerin zararını giderme amaçlı kullanılmasıdır. Trafik sigortası ile kasko farkını değerlendiren Hierapolis Sigorta’nın ortaklarından Abdullah Zeybek, sigortalıların doğru bilgilendirilmesi ile tüm bu konularda ortaya çıkan karmaya ve mağduri-yetin ortadan kalkacağını söylüyor.

Trafik sigortasının işleme koşulları

Herhangi bir kaza durumunda üçüncü şahıslara verilen zararın teminat altına alınmasını sağlayan trafik sigortası, kaza tutanakları ve raporlarına göre işlemektedir. Halkın yanıldığı en büyük nokta ise trafik sigortasının, tüm zararlarını karşılayacağını düşünmeleridir ki trafik sigortası tutanak ve raporlar sonucuna göre sadece haklı tarafın giderlerini karşılamaktadır. Trafik sigortasının limitleri olduğunun ve yaptırılmasının zorunlu kılındığının altını çizen Zeybek, aksi takdirde büyük maddi hasarlarla karşılaşabileceğimizi de hatırlatıyor. Trafik sigortası primlerini ödemeyen kişilerin, hasarsızlık indiriminden yararlanamadığını ve sür prim ödemesine tabi tutulduklarını da belirten Zeybek, sigortalıların maddi açıdan olumsuz etkilenebileceği düşüncesinde. Abdullah Zeybek, kişinin sigortasını ödememesi durumunda yüzde 20 hasarsızlık indirimi hakkını kaybetmesiyle beraber, takip eden aylarda yüzde 50’ye varan sür prim ödemesi yapmak zorunda kalacağını da söyledi.

“Herkes yaptığı işe saygı duymalı”

Zeybek, kişilerin, trafik sigortalarının primlerini ödemedikleri takdirde karşılaşacağı sorunları engelleyebilmek için acente olarak, prim yatırma günlerini müşterileri adına takip ettiklerini söyledi. Abdullah Zeybek, herkesin aynı sorumluluğu göstermesini istedi. Zeybek, “Aslında bizim böyle bir takip zorunluluğumuz yok ama biz meslek etiğimiz gereği bu hizmeti seve seve yapmaktayız. Poliçenin bitimine bir ay kala müşterimizi arayıp, poliçeyi uzatıp uzatmayacaklarını soruyoruz. Böylece müşterilerimiz cezai işlemlere maruz kalmıyor. Bence işine saygı duyan herkes bu takibi yapmalıdır. Ayrıca acentelerin, kişilere haber vermemesi durumunda bütün sorumluluk müşteriye ait oluyor. İşte tam bu noktada sigorta acentelerinin güvenilir olmasının önemi de ortaya çıkmış oluyor” dedi. Ayrıca maddi sıkıntılar dolayısıyla primlerini ödeyemeyen müşterilerine kredi kartına 4 taksit uyguladıklarını da belirten Zeybek, HSBC, Cardfinans, Maximum ve Bonus kredi kartlarına sahip olan vatandaşların, acentelerine gelerek bu kampanyadan yararlanabileceklerini de belirtti.

“Sigorta poliçesi imzalanmadan

önce dikkatle okunmalıdır”

Abdullah Zeybek, kasko satın alanların, aldıkları kaskonun limitine ve teminatlarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Özellikle de muafiyetler konusuna dikkat çeken Zeybek, deprem, sel gibi doğal afetler sonucunda oluşan hasarların, sigorta şirketleri tarafından muafiyet kapsamında tutulduğunu ve bu oranın yüzde 25’e kadar inebildiğini de sözlerine ekledi. Bu yüzden kasko hizmeti almak isteyen vatandaşların, sigorta poliçesini imzalamadan önce dikkatle okumaları gerektiğini belirten Zeybek, “Araçlarına kasko yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, doğru beyanlarda bulunup, poliçe koşullarını dikkatle okudukları takdirde çok fazla sorunla karşılaşmayacaklardır. Zaten sigortacılar, müşterilerine karşı daha samimi ve dürüst oldukları zaman, ortada hiçbir sorun kalmayacaktır. Güvenilirlik ve saygınlık, bizim işimizin en önemli noktalarıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı