REKLAMI GEÇ

Orta doğu ve Afrika’ya önem vermeli

Orta doğu ve Afrika’ya önem vermeli

Denizli İş Adamları Derneği (DİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, ticarette Ortadoğu ve Afrika’ya daha çok önem verilmesi gerektiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 29 Şubat 2012 Çarşamba, 18:17

DİAD, Denizli Ticaret Odası (DTO) işbirliği ile ihracatçı firmaların Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen devlet yardımlarından daha çok ve hızlı bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla “Daha çok ihracat için Mikro Eğitim” semineri düzenledi.

DTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan DİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, Türkiye’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine Denizli olarak daha fazla katkı sağlamak için faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Her ay bir yurt dışı gezisi düzenlediklerini ve potansiyel pazarları yerinde tetkik ettiklerini açıklayan Aydın, “Avrupa ve Amerika ihracatlarının cari açığı artırdığı, Ortadoğu ve Afrika pazarlarının ise cari açığı azalttığını biliyoruz. Dolayısıyla Ortadoğu ve Afrika’ya daha çok önem vermemiz gerekiyor. Ayrıca Denizli’nin ülke ekonomisine turizmden daha fazla katkı sağlaması için daha fazla tanıtıma ihtiyacımız olduğu bir gerçektir” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ise ildeki işletmelerin, kuruluşlarının hemen ardından yurt dışına mal satma gayretine girdiğini, son 3-4 yılda Denizlili ihracatçı firmaların 160’ın üzerinde ülkeye ihracat yapar hale geldiğini kaydetti. Özer, “Denizli olarak daha farklı sektörlere ve pazarlara da ihtiyacımız var. İhracatta ve dış pazarlarda yüksek maliyetlerin olduğu, yoğun rekabet ortamının olduğu bir gerçektir. Bu seminer, hem ihracat hem de dışa açılımda firmalara katkı sunacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Ege İhracatçılar Birlikleri Mikro Eğitim Proje Başkanı ve Devlet Yardımları Ar-ge ve Eğitim Şubesi Müdürü Mustafa San, “Daha çok ihracat için Mikro Eğitim” semineri verdi. San, işadamlarını çeşitli konularda bilgilendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı