REKLAMI GEÇ

OSB, arazi fiyatlarını artırdı

OSB, arazi fiyatlarını artırdı

Vali Hasan Canpolat, Sarayköy’deki Organize Sera Bölgesi’nin, bölgedeki arazilerin fiyatlarını artırdığını söyledi. Vali Canpolat, “Son bir yıldaki çalışmalarımız çok büyük dikkat ve ilgi çekiyor. Bu çalışmalarla birlikte bölgedeki arazi fiyatları da artmış durumda” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2008 Salı, 01:00

Denizli Valisi Dr. Hasan Canpolat, jeotermal ile ilgili yapılan çalışmaları, İl Genel Meclisi üyelerine anlattı. Denizli Polisevi’nde düzenlenen toplantıya Vali Dr. Hasan Canpolat, Vali Yardımcısı Hayrullah Sun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldılar. Toplantı başlangıcında İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmaz tarafından jeotermal çalışmalar ile ilgili gelinen son noktayla ilgili bir sunum yapıldı. Vali Canpolat toplantıda yaptığı konuşmasında, jeotermal çalışmalarda en son teknolojinin kullanılarak suyun israf edilmeden verimli bir şekilde kullanılacağını belirtti. Vali Canpolat, “Bölgede ilerde çok büyük yatırımlar ortaya çıkacak ve bu nedenle alanı büyük tutmak lazım. Jeotermal turizmde tesisin suyun çıktığı yerde bulunması gerekiyor. Suyun transfer edilmesi ile jeotermal turizm yapılması çok zor. Bundan faydalanacak insanlar da doğal ortamında suyla temas etmek ister. Isıtmaya dayalı sistem kurulacaksa da suyun değil, ısının transferi gerekiyor” dedi.

Sarayköy’deki organize sera bölgesinin, Türkiye’nin jeotermal seracılık ve jeotermal turizm yapılabilecek en uygun alanı olduğunu dile getiren Vali Canpolat, “Bu şekilde bir çalışma yapılan Türkiye’de hiçbir bölge yok. Şu anda son derece cazip bir alandır. Son bir yıldaki çalışmalarımız çok büyük dikkat ve ilgi çekiyor. Bu çalışmalarla birlikte bölgedeki arazi fiyatları da artmış durumda. Biz bölgeye ilerde milyarlarca dolar yatırım yapılacağını düşünüyoruz. Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan EXPO 2015’i İzmir’in düzenlemesi halinde, gelmesi düşünülen yaklaşık 40 milyon turistten en fazla faydalanacak illerden birisi de ilimiz Denizli olacak. Bu nedenle bize bu bölgelerde çok yoğun bir başvuru var. Son bir yılda yapılan çalışmalar sonuç getirici çalışmalar oldu. Çalışmalar bu yıl tamamlandığında az bir kaynakla çok büyük ve temiz bir yatırımın önü açılmış olacak. Türkiye’de ilk defa yürütülen Pamukkale-Karahayıt Su Dağıtımı Projesi de Özel Çevre Kurumu’nca onaylandı ve son bir yılda büyük bir mesafe alındı. İki kasabada ilk defa bölgede ısıtma, termal su dağıtımı entegre bir şekilde yapılmış olacak. Bölgede ilk defa çok ciddi bir anlamda altyapı çalışması yapılıyor. Bölgenin can damarı olan su bu şekilde kontrol altına alınacak” diye konuştu. Toplantı sonunda Vali Canpolat, İl Genel Meclisi üyelerinin çalışmalar ile ilgili sorularını yanıtladı.

           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı