REKLAMI GEÇ

OSB bilişim uzmanlarını sanayicilerle bir araya getirdi

OSB bilişim uzmanlarını sanayicilerle bir araya getirdi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü, sanayicileri rutin işlemlerin yanı sıra gelişen teknolojiyle ortaya çıkan yeni tehditler konusunda da bilgilendiriyor. 2017’nin ilk etkinliği olarak “Bilişim Zirvesi” gerçekleştiren OSB, bilişim uzmanları ile firmaların bilgi işlem görevlilerini buluşturdu, veri güvenliği, siber saldırılar ve alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2017 Perşembe, 15:23

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü Bilgi İşlem Servisi tarafından gerçekleştirilen ‘Bilişim Güvenliği Zirvesi’ne Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, firmaların bilgi işlem sorumluları ve OSB’deki Meslek Lisesi Bilişim Sınıfı öğrencileri ile bilişim uzmanları katıldı.

“GÜVENLİK KONUSUNU ÖNEMSİYORUZ”
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, müdürlük olarak sanayicilerin bilgilendirilmesine yönelik programlarının devam ettiğini söyledi. Bilişimin son dönemlerin en revaçtaki konusu olduğunu anlatan Taş, “Geçtiğimiz yıl Denizli ve çevresinde güvenlikle alakalı çok fazla zafiyet oluştu. Firmalarda çok fazla hırsızlık olayı gerçekleşti. Bunun önüne geçmek için Türkiye’de kendini ispatlamış firmaları çağırdık. Hem siber güvenlik konusunda hem de işletmelerin güvenliği konusunda bu zirveyi düzenledik. Konuyla ilgili işletmelerin yetkili kişilerini çağırdık. Biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Katılım ve ilgi bizi son derece memnun etti. Bundan sonra Denizli OSB, bu türden organizasyonlara sıklıkla ev sahipliği yapacak” dedi.

“2017’NİN İLK BACAĞI DENİZLİ OLDU”
İstanbul’dan gelen ve Bilişim Güvenliği Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alan Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, ‘Veri Kurtarma Eğitimi’ başlığı altında, ‘Veri Kurtarma’, ‘Siber Güvenlik’ ve ‘Verilerin Kurtarılamaması” konularında bilgiler verdi.

Günal, “Bizim 2017 yılında temel hedefimiz Anadolu’nun çeşitli kentlerini hiçbir çıkar amacı gözetmeksizin dolaşıp, halkımızı bilinçlendirmek. 2017’nin ilk ayağı Denizli oldu. Eğer bizden bilgi talep edilirse yeniden gelmek isterim” dedi.

“OSB MÜDÜRÜMÜZE BU İMKÂNI SAĞLADIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Denizli OSB’nin düzenlediği zirveye katılan güvenlik uzmanı Erhan Sabanoğlu ise, “Buraya katılmamızın sebebi, katılımcılara günümüzde meydana gelen hırsızlık ve suiistimal olaylarında, özellikle de terör olaylarında görüntüleme sistemlerinin ne kadar önemli olduğunu anlatmak. Katılımcılarımıza mevcut kamera sistemlerinden ziyade akıllı yani analiz edilebilen görüntülerin nasıl işlendiği ve bunu halkın yararına nasıl kullanabileceğimiz hakkında bilgiler aktaracağız” diye konuştu.

“SİBER GÜVENLİK VAZGEÇİLMEZ”
Bilgisayar uzmanı Mustafa Kaygın da cihaz güvenliği konularını anlattı. Kaygın, “Günümüz dünyasında en önemli faktör bilgi güvenliği. Çünkü kullandığımız tüm cihazlar artık akıllı. Akıllı olan tüm cihazlardan da çeşitli yöntemlerle bilgi almak mümkün. Kredi kartları, cep telefonları, bilgisayarlar ve televizyonlar kötü niyetli insanlar için alternatif ürün olarak görülüyor. Sunumumuzda da bu soruna çözüm bulmak konusunda bilgiler vereceğiz. Dolayısıyla günümüzde siber güvenlik vazgeçilmez bir noktaya gelmiştir” diye konuştu.

“KURUMLAR SİBER SALDIRILARA KARŞI KENDİLERİNİ KORUMALI”
Güvenlik uzmanlarından Mehmet Dağdevirentürk de siber güvenlik ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

Dağdevirentürk, “Kurum olarak Türkiye’de siber güvenlik üzerine özel çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaları aktarmak için buraya geldik. Siber güvenlik bugün hem devletimizin hem kurumlarımızın hem de bireylerin en önemli konusudur. Öyle bir noktaya geldik ki artık her şeyimiz internet üzerinde. Bütün banka işlemlerimiz yazışmalarımız, verilerimiz, paralarımız, her şeyimiz internet üzerinden yürüyor. Siber güvenlik şu anda hayatımızdaki en önemli unsur. Kurumların siber saldırılara karşı kendilerini korumaları gerekiyor. Devletimizin bununla alakalı bir takım yaptırımları var. O yaptırımlarda neler yapılması gerektiğinden bahsedeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı