REKLAMI GEÇ

ÖZBEKLERLE DENİZLİLİLER TİCARET YAPACAK

ÖZBEKLERLE DENİZLİLİLER TİCARET YAPACAK

Vali Yavuz Erkmen, özellikle tarım, tekstil ve inşaat alanında iş görüşmeleri yapmak için Denizli’ye gelen Özbekistan Cumhuriyeti Harezm Vilayeti Heyeti ile bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 29 Nisan 2010 Perşembe, 15:48

Polisevinde düzenlenen etkinliğe Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Ticaret Odası Başkanı (DTO) Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Ziraat Odaları Başkanı Hamdi Gemici, Özbekistan Heyet Başkanı ve Harezm Belediye Başkan Yardımcısı Shokir Bekehanov ile Özbekistan’dan gelen heyet üyeleri katıldı.
Vali Yavuz Erkmen, Özbekistan’dan gelen heyetin onuruna verdiği yemek öncesinde heyet üyeleri ile toplantı düzenledi. Heyetin Denizli incelemeleri hakkında bilgiler alan Vali Erkmen, “Ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin her zaman arttırmasını isteriz. Gelen arkadaşlarımızın kendilerini memleketlerinde gibi rahat hissetmeleri bizim için önemli. Denizli, tarihi ve turistik özelliklerin ve sanayinin güçlü olduğu, tarım ve hayvancılığın ileri düzeyde olduğu bir il. Denizli’de pek çok iş birliği yapılabilecek alan var. Dış ticaret anlamında işlemleri kolaylaştırıcı, mevzuatı basitleştirici işlemlerin olması bu ilişkileri çok daha üst seviyeye çıkartacaktır. Burada önemli olan hem Türkiye’deki hem de Özbekistan’daki arkadaşlarımızın kazanmasıdır. İnşallah bu gezi bunların bir başlangıcı olur” dedi.
Heyet üyeleri ise, Denizli iş ziyaretlerinin oldukça verimli geçtiğini, bazı sektörlerde önemli iş görüşmelerin yapıldığını söyleyerek, ilerleyen zamanlarda Denizli’den de işadamlarını Özbekistan’a beklediklerini belirttiler. Toplantının sonunda Özbekistan Heyet Başkanı ve Harezm Belediye Başkan Yardımcısı Shokir Bekehanov, Vali Yavuz Erkmen’e Özbek Milli Kıyafeti olan ve devlet büyüklerine giydirilen Çapanı hediye etti. Vali Yavuz Erkmen de, Denizli ziyaretleri anısına misafirlere Denizli ürünlerinden oluşan hediyeler verdi. Vali Erkmen ve Özbekistan’dan gelen heyet daha sonra akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı