REKLAMI GEÇ

Pekdemir Çiftliği konkordato ilan etti

Pekdemir Çiftliği konkordato ilan etti

Yaşanan ekonomik kriz, köklü firmaları konkordato ilan etmesine neden olmaya devam ediyor. Son olarak Cemal Pekdemir ailesine ait Pekdemir Çiftliği A.Ş. de konkordato talebinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2018 Çarşamba, 09:55

Dolar kurundaki dalgalanmanın yarattığı ekonomik tsunami, etkisini sürdürmeye devam ediyor. Denizli’nin köklü firmalarından olan Cemal Pekdemir ailesine ait Pekdemir Çiftliği A.Ş. de konkordato ilan etti. Firma avukatı tarafından yapılan yazılı açıklama ile duyurulan konkordato ilanı için Denizli Ticaret Mahkemesi’nden geçici mühlet kararı alındığı belirtildi.

Avukat Recep Seyhan’ın Pekdemir Çiftliği Yönetim Kurulu adına vekaleten yaptığı açıklamada, “39 yıl önce kurulan Pekdemir Çiftliği, sizlerin destekleri ile 40 süpermarketi ve yüzlerce çalışanı ile Denizli başta olmak üzere Aydın, İzmir, Afyon ve Burdur illerinde müşterilerine en kaliteli ürünleri en uygun fiyata sunmaya çalışmaktadır. Küresel ekonomik krizin Türkiye’deki yansımaları ve yakın geçmişimizde oluşan yüksek kur ve finansman giderlerinin katlanılamaz boyuta gelmiş olması şirketimizin nakit dengesini olumsuz etkilemiştir. Müvekkil şirketin içinde bulunduğu dar boğazı aşabilmesi ve nakit akışını sağlayabilmesi için borçlarını yapılandırması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu süreçte çalışanlarının tedarikçilerinin ve müşterilerinin tüm haklarını korumak ve işletmenin devamlılığının sağlanması birinci önceliği olup tüm paydaşları ile birlik beraberlik içerisinde bu süreçten en kısa sürede çıkmak adına Denizli Ticaret Mahkemesine 24.12.2018 tarihinde Konkordato talebinde bulunmuş ve sayın mahkeme tarafından şirketimize geçici mühlet kararı verilmiştir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı