REKLAMI GEÇ

Piyasa güvensiz ürün dolu

Piyasa güvensiz ürün dolu

Denizli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, ürün güvenliği denetimlerinde 2015 yılının 9 ayında farklı model ve markalarda 1005 ürünü kontrol etti. Bu ürünlerin 107’si insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından uygunsuz bulundu, 125 bin 288 lira para cezası kesildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2015 Çarşamba, 09:00

Denizli Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Sefa Gökalp, 12-16 Ekim Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı, müdürlüğün çalışmalarını ve kontroller ile sonuçlarını değerlendirdi.

Vatandaşların güvenli ürünleri tercih etmesinin, güvensiz ürünler konusunda dikkatli olunmasının büyük önem taşıdığını belirten Gökalp, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak hem piyasaya arz edilen ürünleri kullanan vatandaşlarımız hem de üreticilerimizi daha yakından bilgilendirebilmek için her yıl 12-16 Ekim’de Ürün Güvenliği haftası adı altında bilgilendirme faaliyetlerine ayırıyoruz” dedi.

1005 ÜRÜNDEN 107’Sİ GÜVENSİZ
İl Müdürlüğü olarak 9 aylık dönemde farklı marka ve modellerde 1005 ürünün denetlendiğini söyleyen Gökalp, kontrol edilen ürünlerden 107’sinin insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından uygunsuz bulunduğunu açıkladı. Toplam 125 bin 288 lira para cezası uygulandığını vurgulayan Gökalp, “Türkiye genelinde denetlenen ürün sayısı 59 bin 888. Bunlardan 8 bin 882’si uygunsuz bulundu. Ayrıca insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından 78 ürün yasaklanarak piyasadan toplatılmasına karar verildi. Bakanlık denetimleri ve uygulanan cezalarla insan sağlığı, can ve mal güvenliği için tehdit oluşturan ürünlerin üretilmemesi konusunda caydırıcı olmaya çalışıyoruz. Ancak, vatandaşların bu konuda bilinçli olması da şart” dedi.

“MUTLAKA İHBAR EDİN”
Bakanlık ve il müdürlüğü olarak kendilerine ulaşan her ihbarı değerlendirdiklerini belirten Gökalp açıklamasını şöyle devam etti:
“Bakanlık olarak ne kadar denetim yaparsak yapalım halkımızın bu konuda bilinçli olmaması durumunda gerçekleştirilen denetimler tam anlamıyla sonuç vermemektedir. O nedenle vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Güvenliğinden endişe ettikleri ürünleri müdürlüğümüze ihbar etsinler. Denetim süresinde şikayet sahibinin bilgilerini de gizli bir şekilde muhafaza ediyoruz, Bu çerçevede Bakanlımız internet sayfasında yer alan ihbar/şikayet formu, Alo 130 Şikayet hattı ile ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze yazacağınız bir dilekçe ile ürün güvenliği ile ilgili olarak bizlere ulaşabilir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı