REKLAMI GEÇ

Plaj giyiminde Denizli markası: Shikka

Plaj giyiminde Denizli markası: Shikka

Denizli’de 1999 yılından beri tekstil ihracatı yapan Gardenya Tekstil bünyesinde doğan plaj ve dış giyimi markası Shikka, dünya plajlarına açıldı, Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İngiltere, Yunanistan, İtalya, Orta Doğu ve de Amerika’daki showroomlarda yerini aldı. Amerika’da tasarımcılar ile çalışmaya başladıklarını belirten Gardenya Tekstil Şirket Ortağı Mukaddes Başkaya, “Hedefimiz ‘Shikka’ ile plaj ve dış giyiminde dünya markası olabilmek ” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2016 Salı, 09:00

Gardenya Tekstil’in Şirket Ortağı Mukaddes Başkaya, hayalle başlayan ve bugün plajlarda kadınların şıklık markası haline gelen Shikka’nın 4 yıllık öyküsünü denizlihaber.com ile paylaştı.

AVUSTURALYA’DA “MADE İN TURKEY” ALGISI BİZİMLE OLUŞTU
Peyzaj mimarı olan Mukaddes Başkaya, eğitim gördüğü alanda çalışmak yerine tekstil sektörünü tercih etmiş. 1999 yılında Gardenya Tekstil’i eşi İlker Başkaya ile birlikte kurduklarını ve o yıldan bu yana ihracat yapmakta olduklarını söyleyen Mukaddes Başkaya, İngiltere, ABD, Kanada, Fransa, İsviçre, İrlanda gibi ülkelere ev tekstili, dış giyim, pijama ve iç giyim gibi tekstil ürünleri ihraç ettiklerini kaydetti. Avusturalya’da “Made in Turkey” algısının Gardenya Tekstil’in oluşturduğunu vurgulayan Başkaya, hala fason üretime devam ettiklerini vurguladı.

denizli-mukaddes-baskaya-plaj-giyiminde-denizli-markasi-shıkka-4

KENDİ MARKAMI YARATMAK BENİM HAYALİMDİ
Tekstilin başkenti Denizli’de fason üretimi yapmanın kendisini üzdüğünü ve hep kendi markasını oluşturmayı hayal ettiğini söyleyen Başkaya, “Dünyaca ünlü markalar için fason üretim yapıyorduk. Düşünün, Denizli’de üretiliyor, satışa sunulurken başka bir ülkenin markasını basıyorsunuz. Bu beni üzüyordu. Her zaman kendi markamızı üretmeyi hayal ettim. Ama marka olmak da o kadar kolay değildi. En uygun zamanı beklemek, ekibinizi hazırlamak gerekiyordu dedi.

denizli-mukaddes-baskaya-plaj-giyiminde-denizli-markasi-shıkka-6

O YARIŞMA DÖNÜM NOKTASI OLDU
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin (DETGİS) başlattığı ve Denizli İhracatçılar Birliği’nin devam ettirdiği Ev ve Plaj Giyimi Yarışması’nın kendileri için dönüm noktası olduğunu anlatan Başkaya, Shikka’nın hikâyesini şöyle anlattı:

NİŞ PAZAR OLSUN İSTEDİK
“DETGİS’in 2011 yılında düzenlediği Ev ve Plaj Giyimi Yarışması’nda bizim tasarımcımız derece aldı. O andan itibaren neden ev ve plaj giyiminde marka olmayalım diye düşündük. Oluşturacağımız markanın geniş bir pazarı olsun istedik, plaj giyim markası yaratmayı düşündük. Tam 6 ay isim düşündük. Bulduğumuz isimlerin birçoğunun satın alındığını gördük. Plajlara odaklandığımız bir ürün için alacağımız marka kadını, kadının şıklığını temsil etmeliydi.

denizli-mukaddes-baskaya-plaj-giyiminde-denizli-markasi-shıkka-2

İNCİR EKMEĞİ İLHAM KAYNAĞIMIZ OLDU
Adem ile Havva’nın mahrem yerlerini incir yaprağı ile kapatması bir tesadüf değildir. İncir yaprağı üreme ve doğurganlığı, dolayısıyla kadının simgesidir incir yaprağı. İncir yaprağından yapılan bir ekmeğin adı olan “Marshikka”dan yola çıkarak, “Shikka” da karar kıldık.

YAVAŞ AMA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Bayan plaj ve dış giyim markası Shikka’nın dördüncü senesi. Yavaş ve emin adımlarla ilerliyoruz. Reklam, pazarlama, satış bağlantıları kuracaksınız, tasarım ve üretim boyutu hepsi bir markanın saç ayakları. Birini aksatmamak gerekiyor. Bunun için de süreç gerekli, ekip ve enerji gerekli. O nedenle yavaş ve emin adımlarla ilerlemeyi tercih ediyoruz.

denizli-mukaddes-baskaya-plaj-giyiminde-denizli-markasi-shıkka-7NERELERDE VARIZ?
Shikka dünya pazarlarında var ve ağını daha da geliştirmeye çalışıyor. Şu anda Amerika’daki tasarım ve satış ekibimiz çok ciddi bir şekilde çalışıyor. Şu anda Fransa’nın güney sahillerinde, İngiltere, Yunanistan, Lübnan, İtalya ve Amerika’daki seçkin mağazalarda varız. Bu ağı genişletmek için çalışıyoruz. Tabii ki iç piyasa bizim için çok önemli. İç piyasadaki satış noktalarımızı da özenle seçiyoruz. Denizli’de Arel Giyim Mağazası’nda, Selimiye’de Severin Mağazaları’nda, Bodrum, Çeşme, Alaçatı, İstanbul, İzmir Mendos Mağazaları’nda ve farklı butiklerde Shikka markalı ürünlerimizi bulabilirsiniz.
Ayrıca www.shikka.net satış sitemizde de ürünlerimiz satılmaktadır. Bu yıl bloggerlarla iş birlikteliğine gittik. Shikka By Duygu Senyürek adı altında birlikte çalışma yaptık ve bu iş birlikteliğimiz ciddi ses getirdi. Sezon içerisinde de bu iş birlikteliğinin güzel sürprizleri olacak …

denizli-mukaddes-baskaya-plaj-giyiminde-denizli-markasi-shıkka-3

HEM PLAJDA, HEM 5 ÇAYINDA HEM DE GECEDE ŞIK OLUN
Kadınlar her yerde şık olmak ister, farklı olmayı sever. Bu kadının içgüdüsel özelliğidir. Kadınlar, plajda da, yalnızca mayosunun üstüne bir tshirt ve şort giyip çıkmak istemiyor. Bunu renklendirmek istiyor, şık olmak istiyor. İşte biz de bu düşünce ile hareketle kadınların gerek plajda, gerek 5 çayını içerken, gerekse üzerine küçük aksesuarla tamamlayarak gece elbisesi olarak da kullanabileceği plaj giyimleri tasarladık.

denizli-mukaddes-baskaya-plaj-giyiminde-denizli-markasi-shıkka-1

RENGÂRENK, UÇUŞ UÇUŞ İPEKLER
Bu yıl plajlarda rengarenk ve uçuş uçuş ipekler var. Rahat ketenler ve yüzde yüz pamuklu, terletmeyen kumaşlar var. Onların kombinasyonu çanta ve terlikler tamamlayıcı aksesuarları ile birlikte kadınlarımız plajda şıklık yarışına girecek. Koleksiyonlarımızı kendimiz hazırlıyor, dikimi ise fason yaptırıyoruz. Şu anda ofisimizde 15 deneyimli ekiple çalışıyoruz. Ancak yurt dışındaki pazarlama elemanlarımızla birlikte 50 kişilik bir ekibimiz var. Hepsi bu işe gönül vermiş ve inanmış kişiler. Üretim müdüründen, kalite kontrolcümüze, Ar-Ge ve tasarımcımıza kadar her çalışan markaya inanmış ve bizimle omuz omuza vermiş kişilerdir. O nedenle ben kendimi şanslı hissediyorum.

HEDEFİM DÜNYA MARKASI OLMAK
Shikka ile dünya plajlarında ve mağazalarında dünya çapında iyi ve bilinir bir marka olmayı hedefliyoruz. “Güzellik bakanın gözlerindeyse, detaylar Shikka’nın ruhunun derinliklerindedir” diyoruz. Shikka sanki antik tarihten kalma, nesilden nesile geçen bir hikaye kitabıdır ve her sayfadaki resim kendini seçici bir şekilde göz önüne serer. Biz inandık, dünya markası olma yolunda ilerliyoruz.

İLETİŞİM İÇİN:
ADRES: Çamlaraltı Mahallesi 6015 sokak No: 8 DENİZLİ
TEL: +90 258 212 49 39 (pbx)
FAX: +90 258 212 49 45
www.gardenyatekstil.com.tr
www.shikka.net

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı