REKLAMI GEÇ

Platform’dan sağduyulu tepki çağrısı

Denizli Platformu, son günlerde yaşanan terörist saldırıların ardından yaptığı toplantıda, teröre karşı en güzel yanıtın birlik ve beraberlikle verilebileceğini belirterek, vatandaşları köyden kente her yere Türk bayrağı asmaya çağırdı

/ DENİZLİHABER / 23 Ekim 2007 Salı, 00:00

Denizli Platformu, son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından bir toplantı yaptı. Terör olayları ve bu olaylara verilecek tepkinin gündemi oluşturduğu toplantıda, teröre karşı verilecek tepkilerde sağduyunun korunması gerektiği vurgulandı.

Denizli Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Tefenlili, yaşanan olaylara karşı mutlaka gerekli tepkinin ortaya konulması gerektiğini ancak bunu yaparken tepkiyi taşkınlığa vardırmamak gerektiğini söyledi. Denizli Barosu Başkanı Adil Demir, “Terör hepimizin belası. Tepkimizi verirken, provokasyona izin vermemeliyiz. Biz kanaat önderleri olarak halkı sağduyuya davet ediyoruz” dedi. DTO Başkanı Necdet Özer, Türkiye’nin hata yapmasını bekleyen gruplar olduğunu belirterek, “Bu grupları güldürmemeliyiz. Bayrak, milli birlik ve beraberliğimiz gösterir. Olaylara sağduyulu yaklaşalım. Hata yapmamızı bekleyenlerin oyununa gelmeyelim” diye konuştu. Platform toplantısı sonrası, 29 sivil toplum örgütünün imza attığı bir bildiri okundu. Bildiride şu sözlere yer verildi; “Son günlerde tırmanan ve ülkemizde can ve mal güvenliğini tehdit eden PKK terör eylemlerini nefretle kınıyoruz. Terör saldırılarında 134 evladını şehit vermiş bir il olarak acıları yüreğimizde hissediyor, terörü lanetliyoruz. Bazı karanlık güçlerin devletimize zarar vermek amacıyla uygulamaya çalıştıkları politikalar sonucu ivme gösteren PKK terörü, komşumuz Irak’ta yaşanan otorite boşluğundan beslenerek silahlı kuvvetlerimize ve sivil halkımıza hain pusular kurmaktadır. PKK terörü ve onun gizli destekçileri olan iç ve dış odaklar iyi bilmelidirler ki Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Birlik ve beraberlik içinde olan milletimiz, o muhteşem sağduyusuyla birlik ve beraberliğini bozacak oyunlara gelmeyecektir. Denizli Platformu ile meslek ve sivil toplum kuruluşları olarak birlik ve beraberlik içinde devletimizin alacağı her kararın sonuna kadar arkasında olduğumuzu ilan ederken, olaylara soğukkanlı, metanetli ve sağduyulu yaklaşımın gerekliliğini vurguluyoruz. Teröre karşı en güzel yanıt birlik ve beraberliğimizdir. Birlik ve beraberliğimizin göstergesi olarak köyden kente, kasabadan ilçeye ev ve işyerlerimize bayrağımızı asarak teröre karşı tepkimiz gösterelim. Denizli Platformu ile meslek ve sivil toplum kuruluşları olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı