REKLAMI GEÇ

Polonyalılar, Denizli’yi inceliyor

Polonyalılar, Denizli’yi inceliyor

Wielkopolska Eyaleti Parlamento Başkan Vekili Krystyna Poslendnia, ticari anlamda Denizli’de şu anda ön çalışmaların yapıldığını, Denizli’de yapılan görüşmeleri Parlamento Başkanı’na aktaracaklarını ve iyi sonuçların çıkacağına inandıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2010 Perşembe, 17:54

Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) ve Türk Dünya Ekonomi İşbirliği Konseyi tarafından organize edilen ve Polonya’dan yerel yöneticiler, bürokratlar, işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı, ekonomik ve sosyal içerikli toplantı, DTO’da gerçekleştirildi.

Denizli Ticaret Odası’nda (DTO) düzenlenen toplantıya; Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, ATİK Başkanı Aziz Şahin, Polonya’nın Wielkopolska Eyaleti Parlamento Başkan Vekili Krystyna Poslendnia, Wielkopolska Kaymakamlar Birliği Başkanı Benedykt Piwonski, Polonyalı işadamları, bürokratlar, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri, DTO Başkanı Necdet Özer, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, daire müdürleri ve işadamları katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, toplantıda yaptığı konuşmada ilk olarak Denizli hakkında genel bilgiler verdi. Denizli’den ihracat yapıldığı için Türkiye’de yurtdışı ile en çok ilişkisi olan kentlerin başında Denizli’nin geldiğini söyleyen Vali Erkmen, kentin aynı zamanda önemli bir turizm merkezi olduğunu belirtti. Yapılan toplantıyı çok önemsediklerine dikkat çeken Vali Yavuz Erkmen, toplantının başarılı geçmesini dileyerek sonuçlarının iki ülkeye de güzellikler getirmesini diledi.

Wielkopolska Eyaleti Parlamento Başkan Vekili Krystyna Poslendnia da, Wielkopolska Eyaleti hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında, eyaletin 4 ayrı bölgeye bölündüğünü, ağır sanayi ve otomotiv sektörleri olmak üzere sanayi sektörünün gelişmiş durumda olduğunu belirtti. Polonya ekonomisine, Wielkopolska Eyaleti’nin çok büyük katkı yaptığını ifade eden Wielkopolska Eyaleti Parlamento Başkan Vekili Krystyna Poslendnia, ticari anlamda Denizli’de şu anda ön çalışmaların yapıldığını, yapılan çalışmalarda alt yapının çok önemli olduğunu, Denizli’de yapılan görüşmeleri Parlamento Başkanı’na aktaracaklarını ve iyi sonuçların çıkacağına inandıklarını söyledi.

ATİK Başkanı Aziz Şahin de, Türkiye’de Polonya’nın potansiyelinin her zaman küçük olarak görüldüğünü, ancak Polonya’nın Avrupa’ya sosyal ve ekonomik olarak açılan bir pencere statüsünde olduğunu söyledi. ATİK olarak Polonya’dan 34, Türkiye’den de 34 belediye olmak üzere 68 belediyeyi kardeş şehir yaptıklarını ifade eden Şahin, Polonya ile Türkiye arasındaki işbirliklerinin güçlendirilmesi için yapılan çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Denizli ve Wielkopolska Eyaleti’nin ekonomik potansiyelleri, işbirliği imkanları, ticaretin ve ekonomik işbirliğinin artırılması gibi konuların masaya yatırıldığı toplantının sonunda toplantıyı değerlendiren Vali Erkmen, toplantının tanışma ve ülkelerin birbirini tanıma fırsatı verdiğini ifade ederek, Polonya’nın potansiyelini görme anlamında toplantının yararlı geçtiğini, en kısa sürede bir heyetle Polonya’ya bir ziyaret gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini söyleyerek, toplantıda ortaya konan işbirliği fikirlerinin güçlenerek devam edeceğine inandığını ifade etti.

Toplantının sonunda Vali Yavuz Erkmen, Wielkopolska Eyaleti Parlamento Başkan Vekili Krystyna Poslendnia ve ATİK Başkanı Aziz Şahin’e Denizli Valiliği flaması ile plaket verdi. Wielkopolska Eyaleti Parlamento Başkan Vekili Krystyna Poslendnia ve diğer misafirler de Vali Yavuz Erkmen’e eyaletlerini simgeleyen çeşitli hediyeler takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı