REKLAMI GEÇ

Sanayi işletmelerine 31 Ekim uyarısı

Sanayi işletmelerine 31 Ekim uyarısı

Denizli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, sanayi işletmelerinin üretime başladıkları tarihten itibaren 2 ay içinde Sanayi Sicil Belgesi almak zorunda olduklarını hatırlatarak, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen işletmelere idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2014 Perşembe, 11:00

Denizli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, yazılı bir açıklama yaparak, sanayi işletmelerine Sanayi Sicil Belgesi almaları uyarısında bulundu.

Gökalp, “6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1. maddesi kapsamındaki Sanayi İşletmeleri; Kanunun 2.maddesi gereği üretim faaliyetine başladığı tarihten itibaren iki (2) ay içerisinde üretim yerinin bulunduğu yerdeki Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat ederek, Sanayi Sicil Belgesi  almak zorundadır.

Aksi takdirde haklarında, Kanunun 9. maddesine göre İdari Para Cezası uygulanacaktır. Bununla birlikte, 02.08.2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 6495 sayılı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 2.maddesi ile bugüne kadar sanayi siciline kayıt yaptırmayan sanayi işletmeleri hakkında 31.12.2014 tarihine kadar herhangi bir cezai işlem uygulanmadan kayıt yaptırılma imkanı sağlanmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı