REKLAMI GEÇ

Sanayici Gökşin: “FETÖ, PKK her gün enerjimizi alıyor”

Sanayici Gökşin: “FETÖ, PKK her gün enerjimizi alıyor”

Sanayici Ahmet Gökşin, NTV canlı yayınında “Enerjimizi, işimize gücümüze harcamak istiyoruz ama bırakın ABD’nin seçimlerini, terör FETÖ ve PKK gibi vakalar bile bizlerin tüm enerjisini ve motivasyonunu kırıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2016 Salı, 16:34

NTV’nin Eko Anadolu programlarının durağı Denizli’ydi. Eko Anadolu Sunucusu Servet Yıldırım, konukları Mahfi Eğilmez ve Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras ile birlikte Denizli’deki açılışı Gökhan Tekstil’de yaptı.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Fabrikanın konfeksiyon bölümünde gerçekleştirilen canlı yayında ev sahibi Gökhan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökşin’di. Denizli ekonomisi, tekstil ve kent ekonomisini etkileyen faktörlerin masaya yatırıldığı canlı yayında gerek sunucu Yıldırım gerekse uzman yorumcular Gökşin’e sorular yöneltti.

DÜNYANIN TERCİH ETTİĞİ KENT
Denizli’nin önemli sanayicilerinden biri olarak 30 yıllık tecrübesini aktaran Gökşin, başta havlu ve bornoz olmak üzere Denizli’nin tekstil ürünlerinin dünyanın dört bir yerinde tercih edildiğini, Denizlili tekstil firmalarının, sektöründeki dünya devlerinin önemli markalarının üreticisi konumunda olduğunu dile getirdi.

UZMANLARDAN DENİZLİ YORUMU
Mahfi Eğilmez ve Güngör Uras gibi isimler Denizli’nin tekstil sektörünün yanı sıra mermer ve bakır tel başta olmak üzere birçok sektörde marka şehir haline geldiğini dile getirirken, Denizlili tekstil üreticilerine övgüler düzdü. Eğilmez, 90’lı yıllarda ABD’de Denizli Havlusu ile ilgili yaşadığı bir anıyı da paylaştı. Çok lüks bir otomobile bakarken sahibiyle yaşadığı diyaloğu anlatan Eğilmez, “Bana o lüks otomobilin bagajını açıp içerden otomobil ile birlikte verilen temizlik havlusunu gösterdi. Üzerinde Denizli yazıyordu. Bu çok gurur verici” diye konuştu.

GÖKŞİN’DEN ÖNEMLİ TESPİTLER
Sorular üzerine kent ekonomisi ve sanayici hakkında bilgiler aktaran Gökşin, dünya markalarının fason üretim merkezi haline gelen Denizli’nin kendi markasıyla dış pazarda fason üretime oranla en az üç misli para kazandığını dile getirdi. Sanayicinin yıllardır düşük kur politikası nedeniyle ciddi sıkıntılar çektiğini belirten Gökşin, bu nedenle son dönemdeki dolardaki artışın kendileri için çok önemli bir gelişme olmadığını söyledi. Dolar ve Euro’nun aslında olması gerektiği kurun altında seyrettiğini ima eden Gökşin, sanayiciyi faizden daha çok kurun etkilediğini dile getirdi.

“ABD SEÇİMLERİ ETKİLER Mİ” SORUSUNA DİKKAT ÇEKEN YANIT
Sanayici Gökşin, sunucu Servet Yıldırım’ın “ABD seçimleri sizi etkiler mi” sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi. Sanayicinin üretmeye, yatırıma yönelik enerjisini ve motivasyonunu dünyadaki gelişmelerden çok Türkiye’deki gelişmelerin olumsuz etkilediğine dikkat çeken Gökşin, “Bırakın ABD’nin seçimlerini, terör FETÖ ve veya PKK gibi vakalar bile bizlerin tüm enerjisini ve motivasyonunu kırıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı