REKLAMI GEÇ

Simit fiyatı artırıldı

Simit fiyatı artırıldı

Fakirin kahvaltısı simit artık daha pahalı. Yükselen fiyatların etkili olduğu yeni zam ile 1 lira olan 80 gram simit 1.25’e yükseldi. Zamlı tarife uygulanmaya başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2018 Pazar, 12:29

Denizli Fırıncılar Odası, sürekli artan girdi fiyatları nedeniyle simidin fiyatını yeniden düzenledi. Daha önce 1 liradan satılan 80 gram simit, 1.25 liraya yükseltildi.

Zamlı tarifenin uygulanmaya başladığını belirten Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, zam kararında özellikle susama gelen zamların etkili olduğunu söyledi. Daha önce kilogramını 10 liradan aldıkları susamın 20 liraya yükseldiğini belirten Karadaban, un başta olmak üzere diğer maliyetlerin de ciddi oranda arttığını söyledi.

Karadaban, “Un fiyatları kısa süre içinde 75’den 120 liraya çıktı. Susama ise yüzde yüz oranında zam geldi. Fırıncı esnafının da bu maliyetleri karşılayabilmesi için yeniden bir fiyat düzenlemesine ihtiyacı vardı” dedi.

“BUĞDAYIMIZ BİZE YETER”
Özellikle buğday ve un fiyatlarındaki sürekli tırmanışın önüne geçmek için bakanlığın önemli bir adım attığını söyleyen Karadaban, “Biz ülke olarak buğday üretiminde kendi kendimize yeteriz. Ancak, üretilen unun büyük bölümü ihracata gidiyordu. Bakanlık, aldığı yeni bir karar ile dışarıya un satışını durdurdu. Bundan sonra fiyatların makul seviyeye gerilemesini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı