REKLAMI GEÇ

SOLAREX’te Bereket rüzgarı

SOLAREX’te Bereket rüzgarı

Bereket Enerji, güneş enerjisi sektörünün buluşma platformu olan 11. Uluslararası SOLAREX Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’na ‘Parla’ adını taşıyan panelleri ve ‘Güneşi yakala’ sloganıyla damgasını vurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2018 Cuma, 14:43

SOLAREX Fuarı, yenilenebilir enerji kaynakları arasında son yıllarda talebin giderek yoğunlaştığı güneş enerjisi sektörü, son torba yasayla çatı uygulamalarının önünün açılması dolayısıyla yatırımcıların akınına uğradı.

200’den fazla yerli ve yabancı firmanın stand açtığı binlerce katılımcının iştirak ettiği fuarda, Bereket Enerji’nin standı ise “Güneşi Yakala” sloganıyla ilgi odağı oldu.

Bereket Enerji Üretim A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Cemal Baflı, Türkiye’de hızla gelişen bir katılımcı kitlesine doğru giden, Ortadoğu ve Asya pazarları için oldukça dikkat çekici olan, SOLAREX fuarının, bu alanda yatırım yapmaya niyetli girişimciler için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Bereket Enerji’nin panel üretimi ve anahtar teslim projeleriyle güneş enerjisinden yararlanmanın öncülüğünü yapan firmalardan biri olduğunu dile getiren Baflı, “Bereket Enerji olarak sektörde bu yıl yine bir ilki başaracağız. Haziran ayında Türkiye’de ilk olacak güneş enerjisi hücre üretimine başlayacağız. Yıllık 130 MW kurulu güce sahip olacak tesislerimizle yerli üretimin startını vermiş olacağız. Hücre üretiminin kapasitesini 2 yıl sonra sonunda 400 MW’ye (Megawatt) çıkarmayı planladık. Talepleri karşılamak amacıyla şu anda yıllık 150 MW olan panel üretim tesislerimizin kapasitesini de 500 MW’ye yükseltmeyi hedefledik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı