REKLAMI GEÇ

Suriyeli ve Afganlara çalışma izni istendi

Suriyeli ve Afganlara çalışma izni istendi

Denizli’de mermer sektörünün sorunları, , İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü ile Bilim ve Sanayi İl Müdürlüğü koordinasyonuyla, Vali Hasan Karahan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda, Suriyeli ve Afganların sektörde istihdam edilebilmeleri için Çalışma Bakanlığı’ndan izin alınmasına karar verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2017 Perşembe, 11:29

İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü ile Bilim ve Sanayi İl Müdürlüğü’nce düzenlenen “Denizli Mermer Sektörü Ekonomik Toplantısı” Vali Karahan’ın başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya, Vali Hasan Karahan, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ali Duras, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, KOSGEB Denizli Müdürü Cihan Özkul, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdullah Mersin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, Oda temsilcileri ve mermer sektöründe üretim yapan firma temsilcileri katıldı.

Sektör paydaşlarının görüş ve önerilerinin alındığı toplantıda, nitelikli eleman sıkıntısı nedeniyle kaçak çalışan işçilerin denetlenerek önlenmesi, OSB içerisine meslek lisesi yapılması, taşıma ücretlerinin düşürülmesi, mesleki eğitim kursu ve iş başı eğitim programlarının yapılması, gümrük biriminin açılması, personelin ulaşımında kolaylık sağlanması gibi konular ele alındı.

Toplantıda ayrıca, Çalışma Bakanlığı’ndan Suriyeli ve Afganistanlıların çalışmaları için izin alınması kararlaştırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı