REKLAMI GEÇ

Telekomda sessiz grev

Türkiye Haber-İş Sendikası üyelerinin günler önce ülke genelinde başlattığı grev, devam etse de ne hükümetten bir açıklama var ne de vatandaşın greve tepkisi… Haber-İş Baş Temsilcileri Ramazan Saluk ve Mustafa Doğan DENİZLİHABER´e özel açıklamaları ile grevin diğer yüzünü anlattı.

/ DENİZLİHABER / 25 Ekim 2007 Perşembe, 00:00

Türkiye Haber-İş Sendikası üyelerinin, sendikal haklarının korunması ve ücretlerin iyileştirilmesi için ülke genelinde başlattığı grev neredeyse ikinci haftasını geride bırakacak. Haber-İş Denizli Baş Temsilcileri Ramazan Saluk ve Mustafa Doğan grevi ve sonuçlarını değerlendirdi. Hükümetin grev gerçeğini örtbas ettiğini iddia eden Saluk ve Doğan, vatandaşın olan bitenden haberi olmadığını ve son zamanlarda Türkiye’nin gündemini değiştiren terör olayları nedeniyle yapılan grevin önemini yitirmiş gibi göründüğüne dikkat çekerek, “Greve devam biz buradayız” diye konuştu.

‘Grevin önemi yakında anlaşılacak’

Denizli Merkez’de 9 santral bulunduğunu belirten Ramazan Saluk, sadece Ulus Telekom’da yaklaşık 150 arıza bildirimi ve 150 ADSL bağlatma talebi olduğunu bildirdi. Diğer santraller ve ilçelerdeki santraller dikkate alındığında grevin boyutunun çok ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen Saluk, yeni müracaatların hiçbiriyle ilgilenilmediğinin altını çizdi. Biriken binlerce arızanın ve müracaatların yakın zamanda halkı çileden çıkaracağını dile getiren Ramazan Saluk, greve katılmayan devlet memurlarının, sadece özel kişilerin arızalarına bakarak grevin daha ciddi platformlarda tartışılmasını ve halk tarafından duyulmasını engellediğini iddia etti. Saluk, “Okul, devlet binası ve bürokratların arıza ve talepleriyle derhal ilgileniliyor. Bunun yanı sıra halkın hiçbir talebiyle ilgilenilmezken AKP’nin tüm müracaatlarıyla, devlet memuru arkadaşlarımız bizzat ilgileniyor. Telekom, AKP’nin bir şubesi, gibi oldu” dedi. Saluk ayrıca kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yağmurlu havalar nedeniyle birçok arızanın oluşacağını ve hassas bir sisteme sahip olan telefon hatlarının bakıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

‘Yaptığımız iş, büyük riskler taşıyor’

Yaptıkları işe hayatlarını koymalarına rağmen hiçbir yetkili tarafından önemsenmediklerini dile getiren Mustafa Doğan, birçok mesai arkadaşının çalışırken iş kazası geçirip sakat kaldığını ve hatta kimisinin öldüğünü söyledi. Doğan, “Tüm bunlara rağmen ne sendikal haklarımız korunuyor ne de ücretlerimizde bir iyileştirme yapılıyor. Ama biz kararlıyız ve grevi sonuna kadar götüreceğiz. Bu bizim en yasal hakkımız. Hiçbir arızaya bakmayacak ve hiçbir müracaatı değerlendirmeyeceğiz. Ta ki, isteklerimiz yerine getirilinceye kadar” diye konuştu. Sivil toplum kuruluşlarından da destek beklediklerini söyleyen Doğan, şimdiye kadar İşçi Partisi’nin dışında hiçbir sivil toplum kuruluşundan ciddi bir destek görmediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı