REKLAMI GEÇ

TKDK’ya paralel inceleme

TKDK’ya paralel inceleme

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli Koordinatörlüğü’nde paralel inceleme yapıldı. Soruşturmaya konu olan Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan şikayette, TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren ve kurumun eski Proje Başvuru Birim amiri ve şu an Burdur İl Koordinatörü olan Selami Okka’nın, kurumun imkanlarını üyesi oldukları cemaatin menfaatleri için kullandıkları iddia edildi. Dağdeviren ise şikayetin “Çamur at izi kalsın” mantığıyla yapıldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2014 Cumartesi, 14:24

Polis teşkilatında yürütülen hükümetin “Paralel Yapı” olarak adlandırdığı Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturmalar devam ederken, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na da (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü de, “Paralel yapı var” şikayeti üzerine inceleme geçirdi.

Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan bir şikayet üzerine kurum merkezine bağlı İç Denetim Koordinatörlüğü görevlileri tarafından, TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü’nde 2 gün boyunca yönetim kadrosu ve çalışanların ifadeleri alındı.

BİMER’e yapılan şikayette TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren ve kurumun eski Proje Başvuru Birim amiri ve şu an Burdur İl Koordinatörü olan Selami Okka, “Paralel Yapı” olarak adlandırılan cemaate mensup oldukları için kurumun imkanlarını, cemaatin menfaatleri için kullandıkları ileri sürüldü. Şikayette, hibe desteklerinin cemaat mensuplarına verildiği iddia edildi.

“ÇAMUR AT İZİ KALSIN”
Denizlihaber’in inceleme ile ilgili sorularını yanıtlayan TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, konudan İç Denetim birimi görevlilerinin Denizli’ye gelmesiyle haberdar olduğunu belirterek, “Şikayet çamur at izi kalsın” mantığıyla yapıldığını söyledi. Hibe desteklerinin Avrupa Birliği fonlarından geldiğini belirten Dağdeviren, “Bu fondan almadığımız paralar, Avrupa Birliği’ne geri gidiyor. Müracaatlarda ayrımcı davranmamız şöyle dursun, bu kaynaklar geri gitmesin diye büyük çaba harcıyoruz. Bize gelenlerin yanı sıra biz sürekli yatırımcı arıyoruz. Bu fondan daha çok kaynak kullanabilelim diye, yatırımcıları ikna ediyoruz. Projeler hazırlanırken, elimizden gelen yardımı gösteriyoruz. Yatırımcıya vermediğimiz destekler, ne kurumda ne de ülkemizde kalıyor. Avrupa Birliği’ne geri gidiyor. Kaybeden ülkemiz oluyor. Hal böyleyken, bizim proje hazırlayanlar arasında ayrımcılık yapmamız söz konusu olabilir mi? Keşke daha çok proje gelse de, bu fonlardan daha çok kaynak kullanabilsek. 2013 yılında Denizli’de faaliyete başladık. 234 proje onayladık. Bu projelere toplam 54 milyon TL hibe desteği sağlıyoruz. Bu fonları kendi yatırımcımıza kullandırmayarak, Avrupa Birliği’ne geri dönmesine müsaade edebilir miyiz? Gurbetçilerimizin de memleketlerinde yatırım yapmalarını sağlamak için yurtdışına bile giderek hibe desteklerini anlatırken, yatırımcıları ikna etmeye çalışırken, böyle bir tutum içinde olabilir miyiz?” dedi.

Yorumlar

vedat   -  Bağlantı 11 Eylül 2014, 20:33

Selami Beyi yıllardır tanırım. Mümkün değil. Vatanı milleti için dürüstçe çalışanların hakkını veremiyorsanız lütfen bir kenarda sessiz kalmayı deneyin. İftira ile büyük bir vebale gireceğinizi unutmayın.

Tuncer Tuncbilek   -  Bağlantı 31 Ağustos 2014, 10:39

Allah var bu kurumun tüm uzmanları, başta müdürleri şahsen ben de böyle bir izlenm bırakmadı,Belediye Bşk.lığı dönemimde sık sık bıkmadan usanmadan bıçak ustalarımza, adeta yalvardılar gelin proje hazırlayın yatırım yapn diye. gerçi hiç alanda olmadı

Dr. Cihan Altıntaş   -  Bağlantı 30 Ağustos 2014, 20:48

TKDK 11ci dönem yatırımcısıyım.Bize bu dönemde 210 başvurunun yaklaşık 190 tanesi kabul edildiği,15 yatırımcı kişisel nedenlerle vazgeçtikleri,5-6 tanesinin ise reddedildiği söylendi Bu kurum çok farklı Gerçekten çalışanlara milletin çok ihtiyacı var

hikmet   -  Bağlantı 30 Ağustos 2014, 19:58

ÇAMUR!Proje verip hibe alan kişiler inek, tavuk damı sarımsak ,kekik işiyle uğraşan köylü ve işadamları.Acaba projesi cemaat üyesi olmadığı için onaylanmayan biri var mı ki.ben köyümden sarımsak için hibe ile traktör alan tanıyorum hem de Akpartili!

burkay   -  Bağlantı 30 Ağustos 2014, 19:47

bu ne biçim bir yamuk iş ve işlem ki çalışan iş üretenler uydurma iftiralarla işten soğutulmaya gözden düşürülmeye çalışılıyor. şikayet eden herhalde 230 proje hibe desteği alan adam ile görüşüp hepsinin cemaatçi olduğunu hissetmiş!bakan olacak adam’

Necmettin   -  Bağlantı 30 Ağustos 2014, 19:00

Danışman firmaları kim bağlıyormuş ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı