REKLAMI GEÇ

En zengin 100 ailede 3 Denizlili

En zengin 100 ailede 3 Denizlili

Türkiye’nin en zengin 100 ailesi arasında üç Denizlili yer aldı. Listede yer alan ailelerin servetleri 500 milyon ile 8 milyar dolar arasında değişiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2017 Pazar, 14:53

Ekonomist Dergisi’nin geleneksel çalışmaları arasında yer alan Türkiye’nin en zengin kişi ve aileleri listelendiği ‘En Zengin 100 Araştırması’nın bu yıl 14’üncüsü yapıldı.

Listeye girenler de oldu, çıkanlarda. Kurdaki hareketlilik, borsadaki değerlemeler, satınalmalar veya varlık satışları, listeyi etkileyen ana unsunlar oldu.

Listede, son beş yıldır Koç Ailesi, Şahenk Ailesi ve Şevket Sabancı Ailesi ilk üçteki yerlerini korumaya devam etti.

Listede yer alan ailelerin servetleri; “borsadaki şirketleri, gayrimenkulleri ve yaptıkları önemli satın almalar” gibi kriterler baz alınarak belirlendi. Liste geçen yıl da yer alan 3 Denizlili aileden ikisi bu yıl iki basamak birden yükseldi.

ZORLU AİLESİ
Buna göre, tekstilden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteren şirketlerin sahibi olan Zorlu Ailesi, “zenginler kulübü”ndeki sıralaması bu yıl da değişmedi. Zorlu Ailesi, 4-5 milyar dolarlık servetiyle geçen yıl olduğu gibi yine 13. sırasında yer aldı.

ABALIOĞLU AİLESİ
Kablo ve tekstil başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketleriyle Abalıoğlu Ailesi, geçen yıla göre iki basamak yükseldi. 500-750 milyon dolar servet ile Abalıoğlu Ailesi, bu yıl listenin 89. sırasında bulunuyor.

ERİKOĞLU AİLESİ
Er-Bakır başta olmak üzere enerji sektöründe yoğunlaşan Erikoğlu Ailesi de 500-750 milyon dolar servetle 88. sırada yer aldı. Erikoğlu ailesi de geçen yıla göre iki basamak daha yükseldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı