REKLAMI GEÇ

Umut zirve yolunda

Sarayköy Tekkeköy yolundaki Kokarhamam Mevkii’nde bulunan Umut Termal Resort, dinlenme tesisi olmanın yanı sıra bir sağlık merkezi olarak da hizmet yarışındaki yerini perçinledi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Başoğlan, bir yıl içinde Türkiye’nin, beş yıl içinde de Avrupa’nın en iyi termal tedavi merkezi olmayı hedeflediklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Turizm sektöründe büyük önem verilen alanlardan biri olan termal turizme, Denizli’de de son zamanlarda ciddi destekler veriliyor. Termal turizmde, ülke genelinde yeraltı kaynakları zengin olan Denizli, birçok yatırımcının da gözdesi haline geldi. Bu bağlamda 2004 yılında Denizli’ye ciddi yatırımlar yaparak Umut Termal Resort ve SPA Merkezi’ni kuran Ahmet Başoğlan, aradan geçen üç yıl içinde birçok yenilikler de gerçekleştirdiklerini söyledi. İşletmeyi ilk olarak termal villalarla kurduklarını daha sonra her yıl farklı bir yenilik yaptıklarının altını çizen Başoğlan, “2005 yılında ahşap evleri ardından 2006’da da oteli hizmete sunduk. Şu anda toplam 90 ve 250 yatak kapasitemizle alanımızda en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz” dedi.

‘Günü birlikle mücadele ediyoruz’

Marmaris’te de turizmle ilgilendiklerini sözlerine ekleyen Başoğlan, Marmaris’teki işletmelerinin de yine alanında başarılı olduğunu kaydetti. Başoğlan, “Uzun yıllar Marmaris’te Çınar Muğla Evleri’ni turizm sektörünün önemli parçalarından biri haline getirdik. Orada yakaladığımız başarıyı Umut Termal’de de gerçekleştirmek istiyoruz. Sürekli yenilikçi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri de; Denizli’ye günü birlik gelen turistlerin daha fazla kentimizde kalmalarını sağlamak. Bunun içinde bünyemizde konusunda uzman bir doktor bulunduruyoruz. Böylece bize gelen konukların on günlük ziyaretini sağladık. Yürüttüğümüz bu çalışmanın, kent ekonomisi açısından da faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘Hedef büyüttük’

Şimdiye kadar daha çok iç piyasa ağırlıklı çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Ahmet Başoğlan, hedef büyüttüklerini belirtti. Almanya ve Hollanda’da ciddi çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başoğlan, Umut Termal’i tam bir sağlık merkezi haline getirerek yabancı turisti kazanmayı düşündüklerini kaydetti. Başoğlan ayrıca, “Geçtiğimiz yıl bir kurum tarafından yapılan araştırma sonucu, Türkiye’de yatırımlarıyla damgasını vuran turizm yatırımcıları arasında üçüncü seçildik. Tesisimizi diğer otellerden ve sağlık merkezlerinden farklı görüyoruz. Bunun nedeni ise; otel olmamızın yanı sıra sağlık merkezi olarak da hizmet vermemizdir. Bu anlamda da bir yıl içinde Türkiye’nin, beş yıl içinde de Avrupa’nın en iyi termal tedavi merkezi olabilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı