REKLAMI GEÇ

Home, Endonezyalı usta Sergio’nun ürünleriyle Türkiye’nin markası oldu

4 genç girişimci, Türkiye’ye 16 bin kilometre uzaklıkta bulunan Endonezya’da tanıştığı ahşap oymacısı Sergio ustanın ekibiyle birlikte hazırladığı ahşap mobilya ve aksesuarları, Home ile Türkiye’de marka haline getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2017 Pazartesi, 11:10

Turizmci Ali Vural, uluslar arası ilişkiler uzmanı Hakan Alpbaz ve Ozan Davaz, Uzakdoğu gezisinde tanıştıkları bir ahşap oymacısının ürünlerini Türkiye’de marka haline getirdi.

KISA SÜREDE 3 MAĞAZA
Birbirinden farklı el işi ahşap ürünleri İzmir Alsancak’ta kurdukları Home isimli mağazayla satmaya başlayan genç girişimciler, ürünlere olan yoğun ilginin ardından ikinci şubeyi Alaçatı’da, kısa süre önce de 3. Şubeyi Denizli’de hizmete soktu. Firma 4. Mağazasını ise Bodrum’da açmaya hazırlanıyor.

MOBİLYA ENDONEZYA, KİLİM HİNDİSTAN’DAN
4 genç girişimci, Uzakdoğu gezisinde Endonezya’da elleriyle ahşap mobilya, bahçe mobilyası ve aksesuarlar yapan Sergio isimli usta ile tanıştı. Endonezya’da iki atölye kuran ve başına da Sergio Usta’yı getiren Home, hazırlanan mobilya, banklar, ev mobilyası, aksesuarlar Home markasıyla piyasaya sunmaya başladı. Firma, Hindistan’da da kilim dokutuyor.

UZAKDOĞU’NUN EGZOTİK DÜNYASI AYAĞINIZA GELİYOR
Türkiye’ye 16 bin kilometre uzaklıkta bulunan Endonezya’daki tik ağaçlardan yapılan ahşap mobilya malzemeleri ve aksesuarların Uzakdoğu’nun egzotik dünyasını Türkiye ve Denizli’ye taşıdığını söyleyen Home ortaklarından Ali Vural, “Endonezyalı Sergio usta ile ülkesinde tesadüfen tanıştık. Şirketi kurup İzmir’de mağaza açınca Sergio ustanın yaptığı ürünleri satmaya başladım. Zamanla markamız ve ürünlerimiz tuttu ve büyümeye karar verdik. Mobilyalarımız hem doğal hem de sudan etkilenmiyor. Ürünlerimizin çoğunluğu tropikal bir ağaç olan tik cinsi ağaçtan yapılıyor. Ürünlerimiz tamamen Sergio usta ve ekibinin elinden çıkıyor. Haziran ayında Malezya ve Kamboçya’ya giderek oralarda da araştırma yapacağız. Hedefimiz bu ülkelerde de el işi ahşap ürünler yaptırmak ve Home markasıyla dünyaya pazarlamak” dedi.

RAHAT, ŞIK KALİTELİ

Ev ve bahçelerde istenilen üç özellik olan rahatlık, şıklık ve kaliteyi bir araya getirdiklerini söyleyen Ali Vural, “Ülkemize 16 bin kilometre uzaklıkta bulunan Endonezya’da ustalara ürünlerimizi hazırlatırken, İzmir’de de mühendis ve işletme tabancı kadromuz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Uzakdoğu’da doğan firmamıza bu nedenle ismini verdik. Ürünlerimize sanat eseri de diyebiliriz” dedi.

EGE BÖLGESİNDE TEK
Yüzde yüz el ürünü olan mobilya ve aksesuarlarının üretimini ve satışını yapan Ege Bölgesi’ndeki tek firmanın Home olduğunu sözlerine ekleyen Ali Vural, ahşap mobilyanın sağlığa da çok yararlı olduğunu kaydetti. Vural, “Ahşabın insanlar üzerinde gerçek ve ölçülebilir bir etkisi var. Ahşapla çevrili bir ortamın insanlara, alçı ya da çeliğe kıyasla pozitif ve şifa verici etkisi var. Avusturya’da, 15 yaşındaki çocuklardan oluşan iki sınıfta yapılan uzun soluklu bir araştırmaya göre, sınıflarında ahşap sıra ve duvarlarında ahşap kaplama olan öğrenciler diğer sınıfa kıyasla daha iyi akademik ve fiziksel (kalp atışı ve endişe kaynaklı stres üzerinde) sonuçlar elde ettiler” diye konuştu.

İLETİŞİM İÇİN:
ADRES: Kınıklı Mahallesi 6108 Sokak No: 14/A Pamukkale/Denizli (Çamlık Caddesi girişi)
TEL: 0(258) 211 39 75

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı