REKLAMI GEÇ

Vali Karahan: “En büyük sorun kalifiye eleman”

Vali Karahan: “En büyük sorun kalifiye eleman”

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Yılı 1. Olağan Toplantısı, Vali Hasan Karahan Başkanlığında yapıldı. Kurul üyelerine seslenen Vali Karahan, Denizli’nin istihdam alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti, en büyük sorunlarının ise kalifiye eleman olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2018 Salı, 12:34

İlimizin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2018 yılı 1. toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Hasan Karahan başkanlığındaki toplantıya; İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, İŞKUR İstihdam Uzmanı Mehmet Rüçhan Özkan, Denizli İŞKUR İl Müdürü V. Fatih Işık, Kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Vali Karahan, Denizli’de istihdamın önemli bir noktada olduğunu belirterek, bunda sanayi potansiyelinin önemli yer tuttuğunu söyledi.

Vali Karahan, “En büyük sorun kalifiye eleman ve en zor iş de insanı eğitebilmek. Bu yüzden eğitim diyoruz. Bu yönde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sanayicilerimizin de büyük bir ilgi ve desteği var. 60 sanayicimizle birlikte meslek liselerini nasıl daha aktif bir şekilde kullanabiliriz düşüncesinden yola çıkarak sanayicilerimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalayacağız. Örnek proje olarak Meslek Lisesini bütünüyle öğretmenler hariç OSB Yönetimi’ne devrettik bu Denizli için güzel bir başlangıç oldu”dedi.

İstihdamın artırılması, çalışma hayatındaki sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü V. Fatih Işık, işgücü piyasası verileriyle İŞKUR’un faaliyetleri hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.
İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya Denizli ilinden beklentilerinin yüksek olduğunu, istihdamı artırma hususunda elbirliği ile çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Uzunkaya, Milli İstihdam Seferberliği Kapsamında 2017 yılında İŞKUR olarak başarılı çalışmalar yapıldığını, 2018 yılında da yeni teşvikler ile birlikte istihdamın artacağını söyledi.

Teşvikler hakkında bilgilendirme yapan Uzunkaya; “Cezadan çok teşvik politikası ile engellileri işgücü piyasasına kazandırmayı, kendi işini kuran girişimci engellilerimize 50.000 TL hibe desteği sağlayarak onları iş sahibi yapmayı, çalışan bayanlara 400 TL kreş yardımı yaparak istihdamlarının önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Toplantıda, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne sunduğu proje başvurularının değerlendirilerek Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderilmesi hususu da görüşüldü. Bu kapsamda on sekiz proje İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere Kurul onayına sunuldu.

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür V. Fatih Işık; “2017 yılı Faaliyet Raporunun değerlendirilmesi ve onaylanması”, “2017 yılında eğitim planında yer almayan ancak Kurum tarafından açılan kursların eğitim planına dahil edilmesi”, “2018 yılı Kurs Eğitim Planının onaylanması” ve “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun organları olan Denetleme ve Yürütme Kurullarının yeniden oluşturulması için Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğüne yetki verilmesi” hususlarında kurul üyülerine teklifte bulundu.

Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından toplantı sona erdi.

Yorumlar

adnan şahin   -  Bağlantı 23 Ocak 2018, 14:46

yalaka olanlar.patronlarının arkasından ayrılmayanlar ıyı yerlere gelırken.ısını hakkıyla yapan.hıcbır sekılde memnun edemedıgı mudurlere ragmen ekmek parası kazanan gercek ıscıler..

adnan şahin   -  Bağlantı 23 Ocak 2018, 14:25

işçilerle patronları yan yana getirilmeli,istek ve görüşler alınmalı,patronlar müdürler lider olmalı,önden gitmeli

adnan şahin   -  Bağlantı 23 Ocak 2018, 14:22

sorun şudur ki; mudurler patronlar,bir eleman aldıklarında onu sömürüyor.para verıyorum deyip herseyı yaptırabıleceklerını zannedıyorlar,oysa herkes ınsan.herkes esıt.kımsenın kımseye ustunlugu yok.karsılarındakılerde ınsan.dusunceler degısmelı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı