REKLAMI GEÇ

Vali Kocatepe AYSİAD’a konuk oldu

Vali Kocatepe AYSİAD’a konuk oldu

Vali Şükrü Kocatepe, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (AYSİAD) konuğu oldu. Dernek yönetimi ve üyeleri ile bir araya gelen Vali Kocatepe, Denizli’nin ekonomisi, turizmi ve yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. Vali Kocatepe, mermer rezervi bakımından Denizli’nin Ege Bölgesi’nde 3. sırada yer aldığın söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2015 Çarşamba, 17:00

AYSİAD binasında gerçekleşen toplantıya, Vali Şükrü Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Gülsezer, AYSİAD Başkanı Hüseyin Erikler ile dernek üyeleri katıldı.

DENİZLİ EGE’NİN PARLAYAN YILDIZI
Toplantıda dernek üyelerine seslenen Vali Şükrü Kocatepe, Denizli’yi Ege Bölgesi’nin parlayan yıldızı olarak nitelendirdi. Vali Kocatepe, “Denizli son 30 yılda, yatırımlarıyla sanayide cazibe merkezi olmuş, özellikle 1980’li yıllardan sonra ülke ekonomisinin dışarıya açılmasıyla birlikte önemli yatırım ve ihracat, dolayısıyla istihdam merkezi haline gelmiştir. Bu nedenle özellikle diğer illerden Denizli’ye çalışmaya gelen insan gücü bölgeye ayrı bir zenginlik katmıştır” dedi.

MERMER REZERVİ ÇOK YÜKSEK
Mermer Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş aşamasında olduğunu ifade eden Vali Kocatepe, Denizli’nin mermer fabrikaları ve rezervine ilişkin bilgiler de verdi.
Denizli’de 90 mermer fabrikası, 72 adet de traverten mermer ocağının faaliyette olduğunu anlatan Vali Kocatepe, “İhraç edilen ürünlerden alıcı ülkelerin çok daha fazla kazandığı belirtilmektedir. 1077,1 milyon m3 görünür mermer rezervinin 72 milyon m3 ü ile 5404 milyon m3 olan toplam traverten rezervinin 552 milyon m3 ‘ü Denizli sınırlarında yer almaktadır. Denizli görünür mermer rezervi yönünden Balıkesir’den sonra ikinci, toplam mermer rezervi bakımından ise Balıkesir ve Afyon’dan sonra üçüncü sırada yer almaktadır” dedi.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ORTAYA ÇIKARMALIYIZ
Mermer işletmelerinin daha fazla işleme kapasitesi kazanması ve kullanıcıya doğrudan sunulacak şekilde katma değer kazanılması çalışmaları yapılması gerektiğini anlatan Vali Kocatepe, Denizli’nin 2014 yılı toplam ihracat miktarının 3 milyon 199 bin dolar, 2015 yılı ocak-mart dönemi ihracatının ise 624 milyon 187 bin dolar olduğunu söyledi.

Ekonomiye İlimizdeki sanayi işletmelerinin yanı sıra turizm bölgelerinin de önemli katkı sağladığına dikkat çeken Vali Şükrü Kocatepe, “Ege Bölgesi’nin ikinci büyük kenti olan ilimiz; tekstil, ticaret, sanayi sektörlerindeki hamleleri yanında özellikle doğa harikası olan ve “UNESCO” tarafından da koruma altına alınan Pamukkale sayesinde turizm sektöründe de önemli bir merkez haline gelmiştir. Turizm faaliyetlerinin diğer sektörler üzerindeki etkisi dikkate alındığında bu potansiyelin, Denizli ekonomisine katkısının yadsınamaz olduğu görülecektir. Hierapolis, Tripolis, Laodikeia Antik Kentleri ve arkeolojik zenginlikleri ile ülkemize en çok gelir sağlayan 3. ildir. Sağlık turizmi açısından Karahayıt ve Sarayköy bölgesi kaplıcaları ve diğer doğal güzellikleriyle ilimiz iç ve dış turizme on iki ay hizmet sunabilmektedir. 2014 yılında ilimizi 2.746.700 turist ziyaret etmiştir. Denizli kayak ve yamaç paraşütü sporlarında da Ege Bölgesinin cazibe merkezidir. Tavas Bozdağ Kayak Merkezi pist uzunluğu, pist sayısı, teleski ve telesiyej tesisleriyle en büyük kayak merkezi olma özelliğini taşımaktadır” diye konuştu.

YATIIMLAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Yatırımlara ilişkin bilgiler de veren Vali Kocatepe, “30 Eylül 2015 tarihi itibariyle Denizli il genelinde yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarınca toplam 261 proje üzerinde çalışılmıştır. Çalışılan projelerin toplam tutarı 2 milyar 477 milyon TL, 261 projenin 53’ü bitmiş, 140 proje devam etmekte, 48 proje ihale aşamasında ve 20 projenin de ihale hazırlıkları sürmektedir” dedi.

Vali Şükrü Kocatepe, Denizli’yi değerlendirdiği konuşmasının ardından, dernek üyelerinin sorularını yanıtladı.

DENİZLİ’NİN GÜVENLİĞİ ELE ALINDI
Toplantıda son olarak İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Gülsezer bölgelerinde meydana gelen özellikle hırsızlık olayları hakkında bilgiler verdi. Hırsızlık olaylarına karşı özellikle teknolojinin takip edilerek önlemler alınmasının önemine değinen İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Gülsezer, alınabilecek basit önlemlerle, polis ve jandarmanın zamanında haberdar edilmesi halinde hırsızların suçüstü veya çok kısa sürede yakalanabileceğine dikkat çektiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı