REKLAMI GEÇ

Varol: Vatandaş geçim, devlet vergi derdinde

Varol: Vatandaş geçim, devlet vergi derdinde

Tüm Türkiye’de 1 Ocak’tan itibaren etiketsiz ve ambalajsız gıda ürünü satışına yasak geleceğini hatırlatan Hayvancılık Kooperatifleri Denizli Üst Birlik Başkanı Mehmet Varol, devletin kayıt dışını önleme adı altında, vergi almak için üretici köylünün ekmeği ile oynadığını iddia etti. Varol, “Vatandaş geçim, devlet vergi derdinde” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ocak 2016 Cuma, 12:22

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA) 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı özellikle pazarlarda satılan köylünün ürettiği peynir, süt ve yumurta gibi gıda ürünlerinin ambalajsız ve etiketsiz satışına yasak getirdi. Karar gereği artık zabıta ve bakanlığa bağlı çalışan denetim memurları pazar ve diğer satış yerlerinde ‘organik’ diye rağbet gören ambalajsız ve etiketsiz ürünleri toplayabilecek ve satışına engel olabilecek.

BAKANLIK LOBİLERE YENİLDİ
Açıkta satılan ürünlere yasak getirilmesine hem olumlu hem de olumsuz baktıklarını belirten Hayvancılık Kooperatifleri Denizli Üst Birlik Başkanı Mehmet Varol, bakanlığın kayıt dışını engellemek adına büyük gıda şirketlerinin lobi çalışmalarına yenik düştüğünü öne sürdü.
Varol, “Bir taraftan yöresel gıdaların satılması için pazarlar oluşturacaksınız, diğer taraftan da açıkta ürün satmamaları için yasak koyacaksınız. Vatandaş geçim, devlet vergi derdinde. Biz de gıdanın güvenilir olmasını destekliyoruz. Ama yasakla bu olmaz. Yasak binlerce aileyi, milyonlarca insanı olumsuz etkileyecek. Bu insanlar semt pazarlarında, yöresel pazarlarda hobi amaçlı satış yapmıyor, evlerine ekmek götürmeye çalışıyor. Belediyeler, semt pazarlarında soğuk ve normal vitrinler kurabilir, üretici köylüler de burada satışlarını yapabilirler” dedi.

Yorumlar

Vatandaş   -  Bağlantı 3 Ocak 2016, 17:43

Devlet vergi derdindeyse giderleri siz karşılayınız…
Bizde vergi vermeyiz sayenizde….

Vatandaş   -  Bağlantı 1 Ocak 2016, 13:57

o pazarda açıkta satılanlar ürünler;ambalajlı ürünlerden daha sağlıklı..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı