REKLAMI GEÇ

Wolfowitz’den çorap kralına teşekkür

Wolfowitz’den çorap kralına teşekkür

Türkiye ziyaretinde kameralara yakalanıp delik çoraplarıyla dünyanın gündemine oturan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, kendisine 60 çift çorap gönderen Denizlili işadamı Ada Çorapları Sahibi Hasan Tekin Ada’ya teşekkür mektubu gönderdi.

/ DENİZLİHABER / 26 Nisan 2007 Perşembe, 00:00

Denizli’de çorap kralı olarak tanınan, Türk Ordusu ve NATO’ya çorap satan Ada Çorapları Sahibi Hasan Tekin Ada’ya hafta sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nden bir mektup geldi.

1818 H Street, NW. Washington, DC. 20433, USA adresi çıkışlı 23 Mart 2007 gönderi tarihini taşıyan mektup itinayla yazılmış minnet duyguları içeriyordu.

Denizlili işadamının eline geçen mektup Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz imzasını taşıyordu.

Delik çoraplarıyla hem Türkiye’nin hem dünyanın gündemine oturan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, kedisine bol miktarda çorap gönderen Ada Çorapları Sahibi Tekin Ada’ya bir teşekkür mektubu yazmıştı.

Tekin Ada geçtiğimiz Şubat ayının ortalarında delik çoraplarıyla görüntülenen Wolfowitz’e 60 takım 360 adet çorap göndermişti. Yıllık 400 bin doların üzerinde maaş alan ve dünya ülkelerine yılda 20 milyar dolar dağıtma gücünü elinde bulunduran Wolfowitz’i aynı günlerde Türkiye’nin dört bir yanından tekstil firmaları çorap göndermişti.

Wolfowitz mektubunda ne yazdı?
Wolfiwitz, Hasan Tekin Ada’ya yazdığı teşekkür mektubunda, “Size öncelikle gönderdiğiniz çoraplar için teşekkür ederiz. O paketi göndermeniz çok düşünceli bir davranış ve bizi mutlu etti. Washington ve çevresindeki arkadaşlarımız size minnettar. Çünkü bu bölgedeki her kese yetecek kadar çorap gönderdiniz. Ömür boyu çorap almayacaklar. Çünkü; artık yeterli çorapları var. Çoraplar için teşekkür ederim” diye yazdı.

Ne yapsın işi çok vakti yok

Geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye ziyareti sırasında çok merak ettiği Selimiye Camii’ni gezmek isteyen Wolfowitz, cami çıkışında medyaya uzun süre konu olacak ilginç bir görüntü verdi. Wolfowitz’in delik olan her iki çorabı objektiflere takılınca, Başkan resmi temaslarından çok delik çoraplarıyla tüm dünyada haber bültenlerine ve gazete sayfalarına taşındı. Alay konusu oldu.Wolfowitz’in delik çoraplarına en ilginç yorum ve hediye de haberi televizyondan izleyen Denizlili Çorap Kralı Hasan Tekin Ada’dan geldi. 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren ve dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştiren Ada Çorap’ı kurarak adından Çorap Kralı olarak bahsettiren Denizlili işadamı Hasan Tekin Ada, “Haberi televizyonda görür görmez aklıma kendilerine çorap göndermek geldi. Sayın Başkan’ın anlaşıldığı üzere çorap alacak vakti yok. Bizde bir özdeyiş vardır; kadının çorabı delikse şapşal, erkeğin çorabı delikse paspal olur, denir. Tabi ki bizim yaptığımız ve söylediklerimiz de yanlış anlaşılmasın. Burada zamansızlık ve rahat olmakta etken olabilir.Hemen harekete geçtik. Bu haberlerden 3-4 gün sonra çorapları paketleyip gönderdik. Kendilerinin maddi gücünün farkındayız, ancak bizimki çam sakızı çoban armağanı. İsterlerse, bundan böyle üzerinde adının yazdığı özel yapım çorap da gönderebiliriz” dedi.

Çok iyi ve hayırsever bir insanmış

Wolfowitz’in 23 Mart’ta postaya verdiği mektup, Denizlili aşadamı Hasan Tekin Ada’nın eline 29 gün sonra geçti. Mektubu alınca şaşırdığını söyleyen Hasan Tekin Ada, “Bu mektubu ve mektubunda yazdıkları ile çok iyi bir insan olduğunu gördük. Hayatı boyunca yetecek kadar çorabı olduğunu ve çoraplarının fazlasını mesai arkadaşları ile Washington çevresinde yaşayan ve ihtiyacı olan insanlara dağıtacağını yazmış. Tutumlu, nazik, hayırsever ve alçak gönüllü bir insan. Biz de kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Eski Cumhurbaşkanları’ndan Kenan Evren’in de arkadaşı olan Hasan Tekin Ada Dünya Bankası Başkanı’na Türk Çorapları’nın ne kadar kaliteli olduğunu da gösterme imkanı bulduklarını belirterek, “İsterse Sayın Başkan’a kendi isminin ve soyadının yer aldığı özel çoraplarda üretebiliriz” dedi.

Alman Ordusuna Çorap

NATO’ya İç Çamaşır üretiyor

Hasan Tekin Ada ABD, İngiltere, Almanya’nın da içinde bulunduğu 27 ülkeye çorap ihraç ediyor ve çorapları TESCO, Marks & Spencer gibi uluslar arası zincir mağazalarında da satılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Alman Ordusu ve NATO’ya da çorap üreten Ada Çorapları firması, tüm dünyada tanınan bir marka olma özelliği taşıyor. Alman Ordusu’na çorap ve NATO askerlerine iç çamaşır ihraç eden Ada Çorap, 10 yıldan beri Denizli’de Ankara Karayolu üzerinde kurulu bulunuyor. Ada Çorap’da 110 elektronik makine bulunuyor. Anadolu’nun ilk çorap fabrikası olan Ada Çorap 10 yıldan bu yana Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor. Almanya, Fransa, Kanada, İsrail, İsveç, Danimarka ve İspanya’ya ihracat yapan Ada Çorap, 270 çalışanı ile iç piyasaya da ürün pazarlıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı